O Γερμανοί σχεδιάζουν να αγοράσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Δεκαέξι μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που μπορούν να φέρουν οπλισμό σχεδιάζουν να αγοράσουν οι Γερμανοί, όπως έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη πηγή, ενώ το φιάσκο του προγράμματος Euro Hawks προκαλεί καθημερινά επικρίσεις.
Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το πρωί μια απόφαση, που αποτελεί απάντηση προς την κοινοβουλευτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD, αντιπολίτευση), και επιβεβαιώνει το πρόγραμμα αυτό του υπουργού Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου κατά τη διάρκεια της τακτικής του συνέντευξης Τύπου.
«Προβλέπεται να αποκτήσουμε 16 από αυτά τα αεροσκάφη.Η ελπίδα μας είναι ότι η Μπούντεσβερ θα τα έχει από το 2016», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Στέφαν Πάρις.
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι η τελική απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr