Electric Icarus: Ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος για ειδικές επιχειρήσεις
Ένα υπερβολικά ήσυχο με ικανότητα αιώρησης ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος σχεδιάζει η NASA τον «Ηλεκτρικό Ίκαρο» προσπαθώντας να φέρει τις μετακινήσεις μέσω αέρος προσιτές στον καθένα. Το puffin (θαλάσσιος παπαγάλος)
Ένα υπερβολικά ήσυχο με ικανότητα αιώρησης ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος σχεδιάζει η NASA τον «Ηλεκτρικό Ίκαρο» προσπαθώντας να φέρει τις μετακινήσεις μέσω αέρος προσιτές στον καθένα. Το puffin (θαλάσσιος παπαγάλος)
Ένα υπερβολικά ήσυχο με ικανότητα αιώρησης ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος σχεδιάζει η NASA τον «Ηλεκτρικό Ίκαρο» προσπαθώντας να φέρει τις μετακινήσεις μέσω αέρος προσιτές στον καθένα. Το puffin (θαλάσσιος παπαγάλος) όπως είναι η ανεπίσημη ονομασία του, όσο είναι στο έδαφος είναι σε κάθετη στάση στηριζόμενο σε τέσσερα πόδια που έχουν το χαρακτήρα του συστήματος προσγείωσης.
Όσο οι δύο ηλεκτροκινητήρες του λειτουργούν όσο είναι στο έδαφος ειδικά πτερύγια καμπυλότητας σε εκταμένη θέση εκτρέπουν το ρεύμα αέρα, ώστε το puffin να μην απογειωθεί αλλά μόλις αυτοί είναι έτοιμοι τότε τα πτερύγια μαζεύονται και το αεροσκάφος απογειώνεται, για να μετατρέψει την κάθετη του πτήση σε οριζόντια σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Το σκάφος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα έχει καθαρό βάρος μόλις 135 χλγ. και 180 χλγ. μαζί με τους συσσωρευτές λιθίου που διαθέτει για την κίνηση των ηλεκτροκινητήρων. Το puffin μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα οικονομική 240 χαω, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 480 χαω.
Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος θεωρητικά μπορεί να φτάσει τα 9150 μέτρα πριν οι συσσωρευτές εξαντλήσουν το δυναμικό τους, ενώ η εμβέλειά του με τις σημερινές τεχνολογίες μπορεί να φτάσει τα 80 χλμ. οι επιστήμονες όμως της NASA θεωρούν πως μέχρι το 2017 με τις τεχνολογίες που πρόκειται να αναπτυχθούν για τους συσσωρευτές η εμβέλεια θα μπορεί να φτάσει έως και τα 320 χλμ.
Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον του αμερικανικού στρατού καθώς ένα τέτοιο σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διεισδύσεις ομάδων ειδικών επιχειρήσεων με απόλυτη μυστικότητα καθώς το σύστημα πρακτικά δεν παράγει θόρυβο.
http://www.youtube.com/watch?v=rhpPhvWvLgk&feature=player_embedded
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr