Rafale με ενεργό ραντάρ AESA RBE2 το 2013 – Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση του συστήματος
Η εταιρεία ηλεκτρονικών Thales ανακοίνωσε σήμερα πως το ραντάρ ενεργού διάταξης φάσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενης σάρωσης RBE2 AESA ολοκλήρωσε την πρώτη φάση πιστοποίησής του στο μαχητικό Rafale. Έχοντας προηγηθεί μια εκτεταμένη περίοδος πτητικών δοκιμών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2010 με το RBE2 AESA στο Rafale διαπιστώθηκε πως όλες οι παράμετροι λειτουργίας του ραντάρ είναι μέσα στο πλαίσιο των απαιτήσεων του συμβολαίου ανάπτυξης που συντάχθηκε μεταξύ της γαλλικής Αεροπορίας και της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών DGA. Το νέο ενεργό ραντάρ πρόκειται να προδώσει στο Rafale αυξημένη εμβέλεια κάτι που θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες των νέων βλημάτων αέρος-αέρος αλλά και ικανότητα να εντοπίζει χαμηλά ιπτάμενους στόχους με χαμηλό RCS. Υψηλότερη αξιοπιστία και μείωση του κόστους συντήρησης. Η κεραία ηλεκτρονικής σάρωσης δε χρειάζεται καμία επιθεώρηση για διάστημα 10 ετών! Αυξημένη ικανότητα διαχείρισης συχνοτήτων, λειτουργία SAR και καλύτερη αντίσταση στα ηλεκτρονικά αντίμετρα. Η Thales πρόκειται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του συστήματος για τα Rafale του Tranche 4, τα οποία έχει παραγγείλει η γαλλική Αεροπορία με τις παραδόσεις να ξεκινούν από το 2013. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Η εταιρεία ηλεκτρονικών Thales ανακοίνωσε σήμερα πως το ραντάρ ενεργού διάταξης φάσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενης σάρωσης RBE2 AESA ολοκλήρωσε την πρώτη φάση πιστοποίησής του στο μαχητικό Rafale.
Έχοντας προηγηθεί μια εκτεταμένη περίοδος πτητικών δοκιμών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2010 με το RBE2 AESA στο Rafale διαπιστώθηκε πως όλες οι παράμετροι λειτουργίας του ραντάρ είναι μέσα στο πλαίσιο των απαιτήσεων του συμβολαίου ανάπτυξης που συντάχθηκε μεταξύ της γαλλικής Αεροπορίας και της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών DGA.
Το νέο ενεργό ραντάρ πρόκειται να προδώσει στο Rafale αυξημένη εμβέλεια κάτι που θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες των νέων βλημάτων αέρος-αέρος αλλά και ικανότητα να εντοπίζει χαμηλά ιπτάμενους στόχους με χαμηλό RCS.
Υψηλότερη αξιοπιστία και μείωση του κόστους συντήρησης. Η κεραία ηλεκτρονικής σάρωσης δε χρειάζεται καμία επιθεώρηση για διάστημα 10 ετών!
Αυξημένη ικανότητα διαχείρισης συχνοτήτων, λειτουργία SAR και καλύτερη αντίσταση στα ηλεκτρονικά αντίμετρα.
Η Thales πρόκειται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του συστήματος για τα Rafale του Tranche 4, τα οποία έχει παραγγείλει η γαλλική Αεροπορία με τις παραδόσεις να ξεκινούν από το 2013.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr