Την καθυστέρηση της παράδοσης των 20 F-35 εξετάζει σοβαρά η ισραηλινή Αεροπορία
Η ισραηλινή Αεροπορία σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την παραλαβή των νέων αεροσκαφών F-35 φοβούμενη πως οι πρώτες παρτίδες παραγωγής του αεροσκάφους δε θα έχουν τις τεχνολογικές καινοτομίες οι οποίες απαιτούνται, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ha'aretz. Σύμφωνα με τη συμφωνία για την αγορά των αεροσκαφών ύψους 2,75 δις. $ που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο η Lockheed Martin θα παρέδιδε 20 αεροσκάφη στα τέλη του 2015. Οι ισραηλινοί επιτελείς όμως εκτιμούν πως τα πρώτα αεροσκάφη που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής δε θα διαθέτουν τα προηγμένα ηλεκτρονικά, τις επικοινωνίες αλλά όλες και τις δυνατότητες του ραντάρ, στοιχεία απαραίτητα για τους ισραηλινούς για να διατηρήσουν την ποιοτική τους διαφορά έναντι των υπολοίπων αεροπορικών δυνάμεων της περιοχής. Η τρίτη παρτίδα παραγωγής η οποία θα διαθέτει τα δεδομένα αυτά δε θα βγει από την γραμμή της παραγωγής πριν το τέλος του 2016 θέτοντας ένα σοβαρό δίλημμα στην ισραηλινή Αεροπορία εάν θα παραλάβει τα αεροσκάφη το 2015 ή θα περιμένει για αργότερα. «Όταν τα αεροσκάφη θα φτάσουν στο Ισραήλ δε θα έχουν καμία χρησιμότητα στο πλήξουν το Ιράν» δήλωσε ο Yossi Melma αμυντικός αναλυτής με έδρα στο Ισραήλ. Το ερώτημα είναι βέβαια που τίθεται είναι για πιο λόγο οι Ισραηλινοί θεωρούν πως οι πρώτες παρτίδες παραγωγής δε θα έχουν πρακτικά καμία χρησιμότητα σε ένα πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν; Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Η ισραηλινή Αεροπορία σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την παραλαβή των νέων αεροσκαφών F-35 φοβούμενη πως οι πρώτες παρτίδες παραγωγής του αεροσκάφους δε θα έχουν τις τεχνολογικές καινοτομίες οι οποίες απαιτούνται, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ha’aretz. Σύμφωνα με τη συμφωνία για την αγορά των αεροσκαφών ύψους 2,75 δις. $ που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο η Lockheed Martin θα παρέδιδε 20 αεροσκάφη στα τέλη του 2015.
Οι ισραηλινοί επιτελείς όμως εκτιμούν πως τα πρώτα αεροσκάφη που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής δε θα διαθέτουν τα προηγμένα ηλεκτρονικά, τις επικοινωνίες αλλά όλες και τις δυνατότητες του ραντάρ, στοιχεία απαραίτητα για τους ισραηλινούς για να διατηρήσουν την ποιοτική τους διαφορά έναντι των υπολοίπων αεροπορικών δυνάμεων της περιοχής. Η τρίτη παρτίδα παραγωγής η οποία θα διαθέτει τα δεδομένα αυτά δε θα βγει από την γραμμή της παραγωγής πριν το τέλος του 2016 θέτοντας ένα σοβαρό δίλημμα στην ισραηλινή Αεροπορία εάν θα παραλάβει τα αεροσκάφη το 2015 ή θα περιμένει για αργότερα.
«Όταν τα αεροσκάφη θα φτάσουν στο Ισραήλ δε θα έχουν καμία χρησιμότητα στο πλήξουν το Ιράν» δήλωσε ο Yossi Melma αμυντικός αναλυτής με έδρα στο Ισραήλ.
Το ερώτημα είναι βέβαια που τίθεται είναι για πιο λόγο οι Ισραηλινοί θεωρούν πως οι πρώτες παρτίδες παραγωγής δε θα έχουν πρακτικά καμία χρησιμότητα σε ένα πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr