Η Υποδιεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της γείτονος χώρας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Γερμανία προκειμένου να…

Η Υποδιεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της γείτονος χώρας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Γερμανία προκειμένου να μπει στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Advanced UAV (γνωστού και σαν Barracuda) του οποίου ηγείται η EADS. Συγκεκριμένα, η Τουρκία ενδιαφέρεται να μπει στο πρόγραμμα Advanced UAV προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες της για ένα ικανότερο UAV μέσου-μεγάλου υψόμετρου και υψηλής αυτονομίας για την επόμενη δεκαετία.

Ο διευθυντής του τμήματος αεροχημάτων Ντεμίρ Τσιγκντέμογλου δήλωσε για την πρόθεση αυτή της χώρας του σε σχετικό συνέδριο για το μέλλον των μη επανδρωμένων αεροχημάτων στο Λονδίνο ότι «…η στρατηγική μας εδώ είναι να αποκτήσουμε βιομηχανική σύμπραξη και συνεργασία. Για αυτόν τον λόγο συνεργαζόμαστε με την γερμανική κυβέρνηση για το πρόγραμμα UAV programme. Θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα αυτό τόσο σαν χώρα όσο και σαν βιομηχανία μέσω της Tusas Aerospace Industries.»

Η Τουρκία αυτήν την στιγμή αξιοποιεί 6 I-Gnats της General Atomics τα οποία είναι και η καρδιά της δύναμης στρατηγικής της αναγνώρισης. Αυτά τα UAV θα πλαισιωθούν και από ακόμα 10 συστήματα Heron της Ισραηλινής εταιρείας Israel Aerospace Industries, τα οποία κόστισαν 183 εκατομμύρια δολάρια και τα πρώτα από αυτά θα παραδοθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν πρωτίστως για την συλλογή πληροφοριών σε σχέση με τις δραστηριότητες των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στο Β. Ιράκ. Σύμφωνα με τον κ. Τσιγκντέμογλου, η συμφωνία για την απόκτηση των Heron θεωρείται ως ενδιάμεση λύση μέχρι την ανάπτυξη από την Τουρκία του δικού της συστήματος UAV MALE κατά την διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ