Καταψηφίστηκε από την Βουλή της Ολλανδίας η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα F-35
Καταψήφισε την συνέχιση της συμμετοχής της Ολλανδίας στο πρόγραμμα F-35 το Κοινοβούλιο της χώρας την περασμένη Πέμπτη. Την ψηφοφορία την προκάλεσε το «Εργατικό Κόμμα», και η πρόταση υπερψηφίστηκε από 150 βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς πτέρυγας δηλαδή το «Εργατικό Κόμμα» και το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το αντι-ισλαμικό «Κόμμα της Ελευθερίας» (PVV) και το «Κόμμα της προστασίας των ζώων» (PvdD). Η απόφαση αυτή δεν είναι και η οριστική αφού τον περασμένο Απρίλιο παραιτήθηκε η κυβέρνηση ενώ οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε η σημερινή κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να λάβει καίριες αποφάσεις. Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι η αύξηση του κόστους ανάπτυξης του νέου μαχητικού και οι προβλέψεις για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της Ολλανδίας σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι η χώρα δεν απειλείται από πουθενά. Η τελική απόφαση για την συμμετοχή ή όχι της Ολλανδίας στο πρόγραμμα του F-35 θα ληφθεί μετά τις εκλογές και με τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Καταψήφισε την συνέχιση της συμμετοχής της Ολλανδίας στο πρόγραμμα F-35 το Κοινοβούλιο της χώρας την περασμένη Πέμπτη. Την ψηφοφορία την προκάλεσε το «Εργατικό Κόμμα», και η πρόταση υπερψηφίστηκε από 150 βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς πτέρυγας δηλαδή το «Εργατικό Κόμμα» και το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το αντι-ισλαμικό «Κόμμα της Ελευθερίας» (PVV) και το «Κόμμα της προστασίας των ζώων» (PvdD).
Η απόφαση αυτή δεν είναι και η οριστική αφού τον περασμένο Απρίλιο παραιτήθηκε η κυβέρνηση ενώ οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε η σημερινή κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να λάβει καίριες αποφάσεις.
Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι η αύξηση του κόστους ανάπτυξης του νέου μαχητικού και οι προβλέψεις για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της Ολλανδίας σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι η χώρα δεν απειλείται από πουθενά.
Η τελική απόφαση για την συμμετοχή ή όχι της Ολλανδίας στο πρόγραμμα του F-35 θα ληφθεί μετά τις εκλογές και με τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr