Στις 25 Οκτωβρίου σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου αμυντικών αναλύσεων Visiongain (  ανεξάρτητος φορέας παροχής επιχειρηματικής πληροφόρησης για Τηλεπικοινωνίες, Φαρμακευτική, Άμυνα, Ενέργεια και Mεταλλουργία), τα μαχητικά αεροσκάφη είναι τα «διαμάντια του στέμματος» κάθε αεροπορικής δύναμης.

 Όλες οι σημαντικές ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο αναμένεται να επενδύσουν με κάποιο τρόπο στην νέα γενιά  μαχητικών αεροσκαφών  κατά την επόμενη δεκαετία.

Η αγορά μαχητικών αεροσκαφών για το 2012 αυτήν την στιγμή  είναι αξίας 34,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με μια νέα έκθεση η  ζήτηση αεροσκαφών πέμπτης γενιάς  θα είναι αρκετά μεγάλη λόγω και των «συνθηκών» παγκοσμίως.

Οι περιορισμοί των  προϋπολογισμών των κρατών στις δαπάνες που σχετίζονται με τα προγράμματα αγοράς μαχητικών αεροσκαφών, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά σε αυτή την αγορά, αναφέρεται στην έκθεση «Στρατιωτική Αγορά Μαχητικών Αεροσκαφών 2012-2022.»

Ωστόσο η έλευση των μεγάλων προγραμμάτων, όπως το Joint Strike Fighter F-35 (JSF), σε συνδυασμό με την αύξηση των προμηθειών από τις αναδυόμενες χώρες, θα «απογειώσει» την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με την έκθεση της Visiongain

Η αγορά των πέμπτης γενιάς μαχητικών εκτείνεται σε δυτικές χώρες (F-35) και αναδυόμενες χώρες όπως η Ινδία (FGFA) και η Κίνα (J-20).

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) εκτιμά ότι οι στρατιωτικές δαπάνες σε παγκόσμιο επίπεδο θα φτάσουν τα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2012,  με μια αύξηση άνω του 12% σε σχέση με το 2011.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του συνόλου των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, με προγραμματισμένες επενδύσεις άνω των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενες από την Κίνα, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Εκπροσωπώντας το 2,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, οι στρατιωτικές δαπάνες είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές για επιχειρήσεις στον κόσμο, και μια από τις πιο σταθερές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ