Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να πετάξει μ΄ένα διθέσιο F-16D της Πολεμικής μας Αεροπορίας ο διευθυντής της γερμανικής Bild Τζούλιαν Ρέιχερντ.

Στους Έλληνες δημοσιογράφους το ΓΕΑ απαγορεύει να πετούν εδώ και πολλά χρόνια με μαχητικά αεροσκάφη για λόγους «οικονομίας καυσίμων».

Τώρα θα πείτε, τι γυρεύει μέσα σ΄ένα ελληνικό F-16 ο διευθυντής μιας εφημερίδας που επί χρόνια συκοφαντεί την Ελλάδα, τους κατοίκους και τους ηγέτες της; Ρωτήστε το ΓΕΑ.

Και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο που προφανώς ενημερώθηκε και έδωσε την έγκρισή του για την πτήση του διευθυντή της σκανδαλοθηρικής γερμανικής φυλλάδας.

Πόσο θα κοστίσει η πτήση του; Για 30′, κάπου 30.000 δολάρια, μαζί με τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά.

Πολλά γερμανικά έντυπα έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει ανθελληνικές επιθέσεις, ουδένα όμως έχει επιδείξει τη συχνότητα, την ωμότητα και την εμμονή της«Bild», που αυτά τα οκτώ χρόνια των Μνημονίων διαρκώς προκαλεί την ελληνική κοινή γνώμη με εκστρατείες λάσπης.

Η «Bild» ανήκει στον όμιλο Axel Springer. Ανάμεσα στις διάφορες επενδυτικές κινήσεις του, ο γερμανικός κολοσσός έχει αγοράσει και το 10% του τουρκικού ομίλου Dogan Yayin Holding, που δραστηριοποιείται έντονα στα ΜΜΕ και τον τουρισμό.

Ο εν λόγω όμιλος εκδίδει μεγάλες εφημερίδες, όπως την «Hurriyet», τη «Radikal» και την αθλητική «Fanatik», με τεράστια δύναμη παρέμβασης στην τουρκική κοινή γνώμη.

Μια αξιοπρόσεκτη και ουσιώδης λεπτομέρεια είναι ότι ο γενικός διευθυντής της «Bild,» Κάι Ντίκμαν, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Hurriyet», της ναυαρχίδας του τουρκικού ομίλου Dogan.

Oι Γερμανοί ήθελαν να αυξήσουν το ποσοστό τους από 10% σε 25% το 2009, δηλαδή όταν άρχιζε η ελληνική κρίση, ωστόσο τα σχέδιά τους μπλοκαρίστηκαν επειδή ο όμιλος Dogan είχε δεχθεί τότε βαρύτατο πρόστιμο άνω του 1,5 δισ. ευρώ (!) για φοροδιαφυγή από τις τουρκικές αρχές.

Ο όμιλος Dogan, που συνεταιρίζεται με τον όμιλο – ιδιοκτήτη της «Bild», έκανε μεγάλες επενδύσεις σε πολυτελείς τουριστικές μονάδες στα παράλια της γειτονικής χώρας το 2011, όπως στο Μπόντρουμ και την Αττάλεια, εξόχως ανταγωνιστικά θέρετρα του ελληνικού τουρισμού.

Η «Bild», εξάλλου, το 2011-2012 αναδείκνυε ως ιδανικό προορισμό για ξένες επενδύσεις την Τουρκία με σειρά δημοσιευμάτων – διόλου τυχαίο, αν αναλογιστούμε τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με τη γειτονική χώρα. Οι δηλώσεις προτροπής που φιλοξενούσε από αξιωματούχους για τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Τουρκία («Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης και ταυτόχρονα είναι το εφαλτήριο για τη διείσδυση στον αραβικό χώρο») ήταν τόσο συχνές όσο και οι δηλώσεις για την Ελλάδα, που κατά την «Bild» δεν αξίζει να βρίσκεται στην Ευρωζώνη και είναι μια επικίνδυνη χώρα για τους τουρίστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ