Νέο αεροσκάφος An-140 για το Ναυτικό της Ρωσίας
Οι Ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας απόκτησαν νέο εξοπλισμό. Στο Στόλο της ναυτικής Αεροπορίας προστέθηκε το μαχητικό μεταγωγικό αεροπλάνο An-140, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Aviakor στην πόλη Σαμάρα στο Βόλγα. Αυτό το μοντέλο μεταγωγικού αεροσκάφους θα αντικαταστήσει το An-24 και το An-26.
Το αεροσκάφος τύπου An-140 θα μεταφέρει υλικά και ανθρώπους στις βάσεις του Ναυτικού της Ρωσίας. Οι αξιωματικοί του ναυτικού αναφέρουν ότι είναι τεράστια η ζήτηση τέτοιας τεχνολογίας αεροσκαφών . Ο διοικητής μιας στρατιωτικής ναυτικής βάσης Αλεξάντρ Τσερκάσιν που παραλαμβάνει υπό την διοίκησή του το νέο αεροσκάφος ανέφερε :
– «Θα διεξαχθούν στρατιωτικές δοκιμές και από τα αποτελέσματά τους θα βγαλθούν αντίστοιχα συμπεράσματα. Είμαι, ωστόσο, βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά».
Σύντομη επιτάχυνση και το αεροπλάνο εύκολα ανυψώνεται στον αέρα. Το μεταγωγικό αεροπλάνο που έχει συναρμολογηθεί στη Σαμάρα διαφέρει αισθητά από τα προηγούμενα μοντέλα. Οι πιλότοι δοκιμών έχουν ήδη εκτιμήσει θετικά τον νέο σύγχρονο εξοπλισμό του, μαζί και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης τελευταίας γενιάς αυτού του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του εργοστασίου της Σαμάρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και τα Συνεργεία διάσωσης της Ρωσίας θα απαιτηθούν συνολικά περίπου 100 An-140. Η επιχείρηση Aviacor υπολογίζει όμως και σε παραγγελίες από άλλες χώρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr