Η πολεμική αεροπορία του Μπαγκλαντές επιδιώκει να αγοράσει επειγόντως
μία μοίρα εκπαιδευτικών και προσομοιωτές πτήσης για τα αεροσκάφη και
ελικόπτερα της, καθώς και την αναθεώρηση των προγραμμάτων που έχουν
συσταθεί για τα υπάρχοντα μαχητικά αεροσκάφη F-7  και τα ελικόπτερα της
σειράς Μil. Η αεροπορική δύναμη της χώρας έχει πάνω από 160 αεροπλάνα
στο δυναμικό της, εκ των οποίων το 70% είναι ηλικίας άνω των 20 ετών.

Η Aεροπορία του Μπαγκλαντές επιδιώκει να αγοράσει επειγόντως μία μοίρα εκπαιδευτικών και προσομοιωτές πτήσης για τα αεροσκάφη και ελικόπτερα της, καθώς και την αναθεώρηση των προγραμμάτων που έχουν συσταθεί για τα υπάρχοντα μαχητικά αεροσκάφη F-7  και τα ελικόπτερα της σειράς Μil.

Η αεροπορική δύναμη της χώρας έχει πάνω από 160 αεροπλάνα στο δυναμικό της, εκ των οποίων το 70% είναι ηλικίας άνω των 20 ετών.

Υπάρχει ένα καταρτισμένο μακροπρόθεσμο σχέδιο για σημαντικές αμυντικές αγορές μέχρι το 2021 και για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μέσων, όπως αποκαλύπτει μία έκθεση της πολεμικής αεροπορίας της χώρας. Μεταξύ των άλλων επιδιώκεται μια αύξηση κατά 10% του προϋπολογισμού.

Η έκθεση, η οποία περιγράφει ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η πολεμική αεροπορία, συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή και προτείνει τρόπους για την επίλυσή τους.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων την αγορά ραντάρ αεράμυνας και πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος για την προστασία σημαντικών εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση των μαχητικών Α-5, FT-5 και F-7 και την προμήθεια αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης.

Επίσης επιδιώκεται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ο εκσυγχρονισμός των υγειονομικών μονάδων, όπως και μια αύξηση στους μισθούς και τα επιδόματα.

Μετά το 2021, προγραμματίζεται να ξεκινήσει η αγορά των αεροσκαφών για την συγκρότηση τριών Μοιρών αεράμυνας με τον αριθμό των αεροσκαφών κάθε Μοίρα να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 αεροσκαφών, ανάλογα με τον τύπο.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Μπανγκλαντές χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο (πολυεπίπεδο) αμυντικό σύστημα για την προστασία του εναέριου χώρου από τις πιθανές αεροπορικές επιθέσεις του εχθρού.

Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού αμυντικού προϋπολογισμού δαπανάται για τη συντήρηση, τους μισθούς και τα επιδόματα, δόσεις για προμήθειες και υπηρεσίες των προηγούμενων αγορών. Μόνο 4-6% των κονδυλίων δαπανώνται για νέες αγορές, αναφέρει η έκθεση…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αεροπορία έχει δικές της εγκαταστάσεις γενικής συντήρησης ελικοπτέρων Bell τα οποία σύμφωνα με την αναφορά έχουν συντηρηθεί μέχρι σήμερα 65 φορές, ενώ τα ελαφρά αεροσκάφη PT-6 76 φορές.

Άλλα αεροσκάφη όμως, όπως για παράδειγμα τα μεταφορικά C-130, χρειάζεται να στέλνονται στο εξωτερικό για γενική συντήρηση και αναβάθμιση. Το ίδιο ισχύει και για τα μαχητικά αεροσκάφη, τα περισσότερα εκ των οποίων συντηρούνται με την βοήθεια ξένων εταιρειών εγχωρίως ή στο εξωτερικό.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Συντάκτης είδησης: Papa

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση
και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες στο forum του
defencenet.gr ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ