Η Νότια Κορέα θα παρουσιάσει το πρωτότυπο του νέου μαχητικού που αναπτύσσει εγχώρια τον Απρίλιο ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία για τους εξοπλισμούς στη χώρα. Ο Jung Kwang-sun επικεφαλής του προγράμματος KF-X, δήλωσε ότι η κατασκευή του πρωτότυπου έχει ολοκληρωθεί και ότι το roll-out του μαχητικού θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την αεροπορική βιομηχανία της Νότιας Κορέας.

Το μαχητικό θα έχει μέγιστο εξωτερικό φορτίο 7,7 τόνους, θα διαθέτει 10 σημαία ανάρτησης και θα είναι ικανό να αναπτύσσει  μέγιστη ταχύτητα 2.200 χ.α.ω και εμβέλεια 2.900 χλμ.

Το KF-X αναμένεται να  αντικαταστήσει τα παλαιότερα μαχητικά της νοτιοκορεατικής Αεροπορίας όπως τα F-4E Phantom και F-5E  που εξακολουθεί και χρησιμοποιεί και τα F-16 σε δεύτερο χρόνο, ενώ οι ομοιότητα που θα έχει και το τουρκικό μαχητικό TF-X θα είναι… εκπληκτική καθώς οι Τούρκοι μάλλον αντιγράφουν το KF-X. defencenet.gr defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ