Η
αγορά της Ινδίας για 126 αεροσκάφη, ύψους 10 δις. δολ., είναι στο
στάδιο πτητικών δοκιμών (τον επόμενο μήνα θα εκτελέσουν πτήσεις 2
αεροσκάφη MiG-35) και τώρα η Ρωσία, εκτός της μεταφοράς τεχνολογίας,
προσφέρει την βοήθειά της στην κατασκευή Ινδικού ραντάρ, κάτι που θα
τοποθετούσε την χώρα στην ελίτ κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού.
Η αγορά της Ινδίας για 126 αεροσκάφη, ύψους 10 δις. δολ., είναι στο στάδιο πτητικών δοκιμών (τον επόμενο μήνα θα εκτελέσουν πτήσεις 2 αεροσκάφη MiG-35) και τώρα η Ρωσία, εκτός της μεταφοράς τεχνολογίας, προσφέρει την βοήθειά της στην κατασκευή Ινδικού ραντάρ, κάτι που θα τοποθετούσε την χώρα στην ελίτ κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού.

Η εταιρεία Phazotron-NIIR, κατασκευάστρια του ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης, Zhuk-ME για τα MiG-35, δήλωσε οτι είναι έτοιμη να κατασκευάσει ένα ραντάρ μαζί με την Ινδία.

Αν και στον διαγωνισμό συμμετέχουν και άλλα αεροσκάφη, όπως τα F-16, F/A-18E/F, από την Αμερική, το Γαλλικό Dassault Rafale, το Σουηδικό Saab Gripen, και το Eurofighter Typhoon, η μεταφορά τεχνολογίας, που απαιτεί η Ινδία ως όρο, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί από τις δυτικές εταιρείες λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η Αμερική στην πώληση όπλων στην Ινδία. Ακόμα και οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεσμεύονται, αν έχουν στην σχεδίασή τους Αμερικανικό εξοπλισμό. Από την άλλη μεριά η Ρωσία δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και μάλιστα επενδύει σε αυτήν την δυνατότητα για να προωθήσει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό στην χώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ