124 F/A-18E/Fγια το USN αντί 42,7 εκατ. $ η μονάδα!
Ενώ το F-35 ταλανίζεται από προβλήματα και καθυστερήσεις το F/A-18E/F Super Hornet και το ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G, "τσίμπησαν" υπογραφή για 124 μονάδες για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 28 Σεπτεμβρίου, διάρκειας τεσσάρων ετών και αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων - 42,7 εκατομμύρια δολάρια ανά αερoσκάφος. Πρόκειται για το φθηνότερο προηγμένο μαχητικό της Δύσης σήμερα, το οποίο θα αναμετρηθεί στην ελληνική αξιολόγηση με τα ευρωπαϊκά δικινητήρια EF-2000 και Su-35. Η υπογραφή της σύμβασης ήρθε τέσσερις μήνες μετά την επίλυση των διαφορών για την τιμή του μαχητικού. Η Boeing εξασφάλισε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την παραμονή της στον τομέα της κατασκευής των μαχητικών και πλέον επιδιώκει νέες παραγγελίες από τη διεθνή αγορά. Από το 2000, η Boeing έχει κερδίσει δύο πολυετείς συμβάσεις για την κατασκευή περίπου 500 Super Hornet και Growler (έκδοση Ηλεκτρονικού Πολέμου). Αυτές οι πολυετείς συμβάσεις αναμένεται να μειώσουν το κόστος παραγωγής αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο για τους προμηθευτές στο τομέα των μακροπρόθεσμων επενδύσεων για τη βελτίωση της απόδοσης του μαχητικού αεροσκάφους. Η Boeing προσφέρει σήμερα το Super Hornet στη Βραζιλία, την Ινδία και την Ιαπωνία. Η Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία (RAAF) έχει ήδη παραγγείλει 24 διθέσια F/A-18F προς αντικατάσταση του F-111, το τελευταίο εκ των οποίων θα αποσυρθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Η Boeing έχει ολοκληρώσει στο μεταξύ τις παραγωγικές δραστηριότητες στο πρόγραμμα της RAAF για το πρώτο από τα 12 Super Hornet στην διαμόρφωση ηλεκτρονικού πολέμου. Η Αυστραλία έχει παρλάβει ήδη 11 Super Hornet, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν στην αεροπορική βάση Amberley στο Queensland έως το 2011. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ενώ το F-35 ταλανίζεται από προβλήματα και καθυστερήσεις το F/A-18E/F Super Hornet και το ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G, “τσίμπησαν” υπογραφή για 124 μονάδες για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 28 Σεπτεμβρίου, διάρκειας τεσσάρων ετών και αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – 42,7 εκατομμύρια δολάρια ανά αερoσκάφος. Πρόκειται για το φθηνότερο προηγμένο μαχητικό της Δύσης σήμερα, το οποίο θα αναμετρηθεί στην ελληνική αξιολόγηση με τα ευρωπαϊκά δικινητήρια EF-2000 και Su-35.
Η υπογραφή της σύμβασης ήρθε τέσσερις μήνες μετά την επίλυση των διαφορών για την τιμή του μαχητικού. Η Boeing εξασφάλισε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την παραμονή της στον τομέα της κατασκευής των μαχητικών και πλέον επιδιώκει νέες παραγγελίες από τη διεθνή αγορά.
Από το 2000, η Boeing έχει κερδίσει δύο πολυετείς συμβάσεις για την κατασκευή περίπου 500 Super Hornet και Growler (έκδοση Ηλεκτρονικού Πολέμου). Αυτές οι πολυετείς συμβάσεις αναμένεται να μειώσουν το κόστος παραγωγής αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο για τους προμηθευτές στο τομέα των μακροπρόθεσμων επενδύσεων για τη βελτίωση της απόδοσης του μαχητικού αεροσκάφους.
Η Boeing προσφέρει σήμερα το Super Hornet στη Βραζιλία, την Ινδία και την Ιαπωνία.
Η Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία (RAAF) έχει ήδη παραγγείλει 24 διθέσια F/A-18F προς αντικατάσταση του F-111, το τελευταίο εκ των οποίων θα αποσυρθεί στις 2 Δεκεμβρίου.
Η Boeing έχει ολοκληρώσει στο μεταξύ τις παραγωγικές δραστηριότητες στο πρόγραμμα της RAAF για το πρώτο από τα 12 Super Hornet στην διαμόρφωση ηλεκτρονικού πολέμου.
Η Αυστραλία έχει παρλάβει ήδη 11 Super Hornet, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραδοθούν στην αεροπορική βάση Amberley στο Queensland έως το 2011.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr