Ο Α/ΓΕΝ κοντά στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών
ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΑΛΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Σε μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «τουλάχιστον» ασυνήθιστη για τα έως σήμερα δεδομένα εθιμοτυπικά δεδομένα επισκέψεων της ηγεσίας, σε μονάδες του Στόλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ακολούθησε τους βατραχανθρώπους της ΔΥΚ σε άλμα με αλεξίπτωτο!
Έπειτα από την απαραίτητη επίγειο προετοιμασία σε διαδικασίες και ενέργειες για ένα ασφαλές άλμα, ο Α/ΓΕΝ βρέθηκε σήμερα το πρωί μαζί με ομάδες βατραχανθρώπων στη ζώνη ρίψεως της Πάχης Μεγάρων, όπου επιβιβάστηκαν για το σκοπό αυτό σε ελικόπτερο CH-47DG της Αεροπορίας Στρατού.
Μάλιστα πραγματοποιήθηκε τόσο άλμα με αλεξίπτωτα ελεύθερης πτώσης, όσο και στη συνέχεια άλμα με αλεξίπτωτο ελευθέρας που είναι ένας από τους διαθέσιμους τρόπους διείσδυσης που χρησιμοποιούνται από τους βατραχανθρώπους σε επιχειρησιακές αποστολές.
Η ενέργεια – με ξεκάθαρα ιδιαίτερο συμβολισμό- πέραν του αξιέπαινου της προσπάθειας, χαρακτηρίζει και το προσωπικό ενδιαφέρον του Αντιναύρχου Ε. Αποστολάκη για τις Ειδικές Επιχειρήσεις αλλά και τις ιδιαίτερες ικανότητες που προσφέρει η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών στο Αρχηγείο Στόλου και το ΓΕΕΘΑ σε περίοδο επιχειρήσεων.
Άλλωστε είναι και ο ίδιος βατραχάνθρωπος και αλεξιπτωτιστής αφού -μεταξύ άλλων- έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ), ενώ κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.
Ως γνωστόν η ΔΥΚ είναι μια από τις καλύτερες μονάδες των Ε.Δ η οποία διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό εκπαιδευμένο με σκληρά κριτήρια προκειμένου να ανταπεξέλθει και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Κανείς φυσικά δεν περιμένει τίποτα λιγότερο καθώς το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων είναι το πρώτο που θα εμπλακεί σε μια κρίση με πολλές πιθανότητες να αναγκαστεί να σηκώσει όλο το βάρος της ευθύνης – ιδίως σε σενάρια ασύμμετρων απειλών και κρίσεων περιορισμένης κλίμακας.
Όμως είναι επιτακτική η ενίσχυση της ΔΥΚ σε κρίσιμους τομείς εξοπλισμού και μέσων που δυστυχώς παραμένουν αδικαιολόγητα αφημένοι εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου οι Έλληνες βατραχάνθρωποι να αποκτήσουν ακόμη καλύτερα «εργαλεία» για την εκτέλεση της αποστολής τους. Μέσα τα οποία μάλιστα δεν απαιτούν -όπως πολλοί φαντάζονται – απαγορευτικά κονδύλια για την προμήθεια τους.
Η μεγιστοποίηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων με εφικτά μέτρα και με ορισμένες άκρως απαραίτητες προμήθειες υλικού για εκπαίδευση και επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια κρίσιμη στιγμή..
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ΔΥΚ μαζί με τις υπόλοιπες μονάδες Ειδικών Δυνάμεων των Ε.Δ μπορούν να επιφέρουν αποτελέσματα, πολλαπλάσια του μεγέθους της σε περίοδο επιχειρήσεων.
Και αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται να αντιλαμβάνεται πλήρως ο νέος Α/ΓΕΝ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr