Οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι είναι γνωστό ότι θέλουν να μετατρέψουν τους ελεύθερους Έλληνες σε γκιαούρηδες ραγιάδες, υποτακτικούς της εξουσίας τους. 

Έτσι, μετά 50 χρόνια, το τουρκικό κράτος των οθωμανο-ισλαμιστών Ερντογάν-Νταβούτογλου, προσπαθεί πάλι σήμερα, να βρει έναν τρόπο να επαναφέρει τους Έλληνες της Πόλης οι οποίοι εκδιώχθηκαν το 1964, με τις απελάσεις του τότε πρωθυπουργού Ισμέτ Ινονού.

Βλέπετε ο Ινονού ήταν κεμαλικός, “καθαρός” Τούρκος εθνικιστής, μακρυά, δηλαδή, από το οθωμανικό πρότυπο, που αφήνει περιθώρια συνεργασίας με τους αλλόθρησκους ραγιάδες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως δούλοι-υποτακτικοί.

Οι κεμαλικοί ήθελαν “καθαρή” εθνικά Τουρκία – όχι δηλαδή ότι υφίσταντο ποτέ κάτι τέτοιο, αφού όλοι οι σημερινοί Τούρκοι είναι απόγονοι γενιτσάρων, Ελλήνων και άλλων χριστιανικών λαών της παλιάς Μικράς Ασίας, αλλά εν πάσει περιπτώσει – μια Τουρκία που να αποτελείται αποκλειστικά από εκτουρκισμένους, εξισλαμισμένους (σουνίτες) πληθυσμούς. Για αυτόν ακριβώς το λόγο συνέβησαν και οι γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων κλπ.

Σήμερα, όμως, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, με το νεο-οθωμανικό δόγμα που έχει διατυπώσει και εφαρμόζει, βλέπει αλλιώς τα πράγματα και… θέλει πάλι να έχει “Φαναριώτες” υποτακτικούς…

Όπως αναφέρει το Greek Reporter, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οικουμενικής Ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολης, Νικόλας Ουζούνογλου δήλωσε στο Al – Jazeera Turk ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο βοηθός του Νάτσι Κορού έχουν εργαστεί πάνω σε ένα σχέδιο για να φέρουν πίσω στην Τουρκία τους Έλληνες οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τον Ινονού στις 16 Μαρτίου 1964.

Ο Ουζούνογλου έχει αποκαλύψει μερικές λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων του με την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα είπε: «Μετά την εξορία, η Τουρκία δεν παραχωρούσε την τουρκική υπηκοότητα σε παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1963-1981, μέσω των μητέρων τους.

Μετά από μια συνάντηση που είχα με αξιωματούχους της Άγκυρας, αυτή η απόφαση λήφθηκε πίσω πριν από λίγους μήνες. Τώρα, τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1963-1981 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα μέσω μητέρες τους».

Ο ίδιος ο Ουζούνογλου αναχώρησε από την Τουρκία το 1974 για σπουδές στην Αγγλία, πριν μεταναστεύσει στην Ελλάδα.

Εξήγησε ότι οι Έλληνες υπήκοοι της Τουρκίας αντιμετώπισαν πάρα πολλές δυσκολίες στην Ελλάδα. Όχι μόνο είχαν χάσει την περιουσία τους και τα χρήματά τους, αλλά και το ελληνικό κράτος τους αντιμετώπιζε με αρνητικό τρόπο και δεν τους παρείχε καμία άδεια εργασίας ή διαμονής.

Ο κ. Ουζούνογλου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Στην πραγματικότητα, είπε ότι το 1990 θα ήταν αδύνατο για μια τέτοια συνάντηση να πραγματοποιηθεί μεταξύ ενός Έλληνα εκπροσώπου της ομοσπονδίας και σε Τούρκο αξιωματούχο.

Τώρα το γιατί ένας Έλληνας επιδεικνύει τόσο μεγάλη επιθυμία να αποκτήσει ξανά την τουρκική υπηκοότητα – υποτακτικότητα, είναι κάτι που προτιμούμε να μη σχολιάσουμε εν προκειμένω, αλλά ο καθένας μπορεί να το κρίνει ελεύθερα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ