Οι Τούρκοι μετά τον Όμηρο παλαιότερα και προσφάτως τον Κόναν το Βάρβαρο, τώρα και το αρχαίο γυναικείο φύλο των Αμαζόνων της Μικράς Ασίας βάφτισαν …τουρκικό!

Σύμφωνα λοιπόν με «πανεπιστημιακές» έρευνες το αρχαίο και πασίγνωστο διεθνώς γυναικείο φύλο των Αμαζόνων της Μικράς Ασίας είναι τουρκικό και για να δικαιολογήσουν αυτή την άποψη, έχουν κατασκευάσει στην πόλη το Πόντου, την Σαμψούντα, ένα πάρκο που το ονόμασαν προς τιμή τους«πάρκο Αμαζόνων» με ένα επιβλητικό άγαλμα μιας Αμαζόνας πολεμίστριας, (Amazon Heykeli). (στο βίντεο).

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως οι… Τουρκάλες αυτές Αμαζόνες έχουν συνδεθεί με μια μεγάλη τουρκική ανακάλυψη κατά του καρκίνου. Συγκεκριμένα εδώ και καιρό το τουρκικό πανεπιστήμιο της«11ης Μαΐου», (OMÜ), της Σαμψούντας, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την παρασκευή φάρμακου κατά του γυναικείου καρκίνου του στήθους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Τούρκου καθηγητή, Γιλντίζ Πεκσέν. Το εντυπωσιακό είναι πως το φάρμακο αυτό θα έχει την τιμητική ονομασία «Αμαζόνες» και με την ονομασία αυτή θα προωθηθεί και στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Νίκου Χειλαδάκη που ανέβασε στην ιστοσελίδα του nikosxeiladakis.gr.

Η επιλογή αυτού του ονόματος, άσχετα με την επιτυχία ή όχι του φάρμακου, έγινε γιατί σύμφωνα με τους Τούρκους το γνωστό αυτό αρχαίο γυναικείο φύλο της Μικράς Ασίας έχει τουρκική καταγωγή.

Όπως είναι γνωστό στην γειτονική χώρα, εδώ και χρόνια έχει ιδρυθεί στο τουρκικό πανεπιστήμιο της Σαμψούντα του Πόντου , ένα ιατρικό Ίδρυμα με την ονομασία «Τουρκικό Ίδρυμα Κατά Του Καρκίνου του Στήθους, οι Αμαζόνες», στα τουρκικά «AMEKA». Το Ίδρυμα αυτό διεξάγει εδώ και καιρό εντατικές ιατρικές έρευνες για την καταπολέμηση του καρκίνου του στήθους και τελευταία οι έρευνες αυτές, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου, έχουν φτάσει σε θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους καθηγητές, ο κύριος λόγος της δημιουργίας του καρκίνου του στήθους στην σύγχρονη γυναίκα, είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής της και το άγχος που τον δημιουργεί . Έτσι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αν ακολουθούσαν τον τρόπο ζωής των Αμαζόνων, δεν θα είχαν καμία προοπτική να προσβληθούν από αυτή την επικίνδυνη ασθένεια.

Οι Τουρκάλες Αμαζόνες, υποστηρίζουν οι Τούρκοι καθηγητές, δεν ενδιαφέρονταν για σεμνότητα, αλλά μόνο για το πρακτικό μέρος της αμφίεσης η οποία εξυπηρετούσε κυρίως τον σκληρό τρόπο ζωής τους για τον οποίο άλλωστε είχαν γίνει διάσημες σε όλη την αρχαία Μικρά Ασία. Ο τρόπος ζωής των Αμαζόνων σύμφωνα με τις τουρκικές απόψεις θα πρέπει να γίνει πρότυπο και να αποτελέσει μια «ασπίδα» για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών και ιδιαίτερα για τον γυναικείο καρκίνο του στήθους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ