Αρχισαν να δημοσιεύουν νέους χάρτες στην Τουρκία: Στην Θεσσαλονίκη ή το λιγότερο στον ποταμό Στρυμώνα τα δυτικά τουρκικά σύνορα!
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ...
Οι πρώτοι χάρτες του πώς εννοεί τη νέα «Μεγάλη Τουρκία» ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ,Ερντογάν ήρθαν στην δημοσιότητα. Αποτυπώνουν είτε τον «Εθνικό Όρκο» που εγκρίθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 28 Ιανουαρίου 1920, για την υλοποίηση του οποίου δεσμεύθηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, είτε πάνε λίγο πιο βόρεια μέχρι τη νότια Βουλγαρία, όπου ζουν συμπαγείς τουρκικοί πληθυσμοί, περίπου 1,2 εκατομμυρίων τουρκόφωνων.
Είτε ένα νέο “Εθνικό όρκο” σε χάρτη που δημοσιεύθηκε στην ισλαμική εφημερίδας Diriliş Postası που θεωρείται κάτι σαν το alter ego του Ρ.Τ.Ερντογάν και η οποία δεν περιλαμβάνει την Κύπρο, δυτικά σταματάει στον Στρυμώνα (μας… χαρίζουν την Θεσσαλονίκη προσωρινά), αλλά φυσικά «καταπίνει» το σύνολο των νησιών του Α.Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, δεν έχει δικαίωμα κανείς από την πολιτική ηγεσία να τα αγνοήσει, οι πομφόλυγες περί “αδιαπραγμάτευτων κυριαρχικών δικαιωμάτων” είναι καλές και ισχύουν όσο δύναμη δίνουν σε αυτές τα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι διεθενίς ισορροπίες, φυσικά και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις διεθείς συνθήκες τις γράφουν τα όπλα και τις καταργούν πάλι τα όπλα.
Και η Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση σε ότι αφορά την ισχύ των Ενόπλων της Δυνάμεων, μετά από οκτώ χρόνια δραστικής μείωσης των αμυντικών δαπανών (ξεκίνησε από τον προϋπολογισμό του 2009 με την μείωση κατά 15% των δαπανών για τη άμυνα).
Αν δεν αλλάξει κάτι, αυτό που δείχνουν οι χάρτες είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί.
Κάνοντας σαφή και ονομαστική αναφορά στον «Εθνικό Όρκο» (Misakı Millî), ο Ρ.Τ.Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία διατηρεί… παρεμβατικά δικαιώματα στα εδάφη της άλλοτε οθωμανικής αυτοκρατορίας: Στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στο Ιράκ, τη Συρία, την Γεωργία, την Κριμαία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τα Βαλκάνια κλπ
«Γίνεται να φανταστεί κανείς την Αδριανούπολη χωριστά από τη Θεσσαλονίκη ή το Κίρτζαλι; Πώς μπορείτε εσείς να θεωρήσετε ότι το Γκαζιαντέπ και το Χαλέπι, το Μαρντίν, τη αλ-Χασάκα, ή τη Σύρτη και τη Μοσούλη ότι είναι μέρη που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο; Βλέπετε κάτι από εμάς σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, μεταξύ της επαρχίας Χατάι και του Μαρόκου. Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη των προγόνων μας σε κάθε βήμα της γεωγραφίας που εκτείνεται από τη Θράκη έως την Ανατολική Ευρώπη», ήταν οι ακριβείς του δηλώσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν στο ίδιο πνεύμα λέγοντας «Τα φυσικά μας σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας.
Σεβόμαστε τα φυσικά σύνορα, αλλά δεν μπορούμε ούτε θα επιτρέπουμε σε κανέναν να χαράξει σύνορα στην καρδιά μας. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία.
Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί.
Η Τουρκία πάντοτε αγκάλιαζε όλους τους καταπιεσμένους πληθυσμούς και τα θύματα και ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τους ομοεθνείς μας μόνους».
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Όρκος» που εγκρίθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 28 Ιανουαρίου 1920 αποτελούσε πλαίσιο 6 στόχων εξωτερικής πολιτικής του Μουσταφά Κεμάλ, μεταξύ των οποίων ότι «το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα».
Για να γίνει πλήρως αντιληπτή η ουσία του «Εθνικού Όρκου» παρατίθεται η ακόλουθη φράση του Μουσταφά Κεμάλ: «Κάθε έδαφος όπου ζουν Τούρκοι περιλαμβάνεται στο Misakı Millî. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά (σ.σ. τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο), καθώς επίσης θα ενσωματώσω εντός των συνόρων της Τουρκίας τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη»
Ο «Εθνικός Όρκος» συνοδεύεται από χάρτη που περιλαμβάνει τις εδαφικές περιοχές προσαρτημένες στην Τουρκία.
Ενδεικτικά από τον ανταποκριτή της εφημερίδας Sabah στην Ουάσιγκτον δημοσιεύεται ο εξής χάρτης:
Turkey’s interests in the region stem from last Ottoman Parliament’s declaration of National Pact, which said this borders are our homeland
Ο σγυγκεκριμένος χάρτης περιλαμβάνει στη νέα τουρκική επικράτεια και την Κύπρο, ενώ φτάνει μέχρι την Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, στα δυτικά και, φυσικά, όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!
Εν συνεχεία ο διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak και εξ απορρήτων σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, İbrahim Karagül, σε άρθρο του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Υπό το πρίσμα του νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, είμαστε υποχρεωμένοι να εισέλθουμε αιφνιδιαστικά στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ σε ικανό βάθος και από πολλαπλά σημεία.
Οι επεμβάσεις αυτές δεν μπορούν να αγνοηθούν έχοντας ως πρόσχημα την εδαφική ακεραιότητα των χωρών αυτών γιατί η Τουρκία είναι μια πραγματικότητα που δεν επιδέχεται αναβολών. Επιχειρήσεις όπως η «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ» θα πρέπει να διεξαχθούν σε τουλάχιστον 3 ακόμα περιοχές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επέμβουμε στην Μοσούλη ακόμα και εάν δεν το θέλουν η Ουάσιγκτον, η Βαγδάτη και η Τεχεράνη.
Αν η Τουρκία δεν το κάνει, κάθε περιοχή στην οποία δεν επεμβαίνουμε θα μετατραπεί σε περιοχή ορμητήριο για το έδαφος της Τουρκίας (σ.σ. ως τέτοια θεωρούνται και τα νησιά του Αιγαίου και η Κύπρος). Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εγκαταστήσουμε μια ασπίδα προστασίας από την Μεσόγειο μέχρι τα σύνορα με το Ιράν. Αυτή είναι η μόνη στρατηγική που θα προστατέψει την Τουρκία και θα αποτρέψει τους σχεδιασμούς (σ.σ. των ξένων) για την περιοχή. Μένοντας στην άμυνα είναι θανατηφόρο.
Καμία χώρα στην περιοχή δεν θα πετύχει τηρώντας αμυντική στάση. Το διεθνές σύστημα, οι γεωγραφικές συνθήκες έχουν γίνει τόσο επιθετικές, ώστε κάθε χώρα η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές απειλές, θα διαμελισθεί».
Οι δηλώσεις του Ρ,Τ.Ερντογάν συνεχίστηκαν μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι νησιά στο ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης ήταν τουρκικά και έχουν τουρκική ιστορία.
«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας,. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Yπεραμυνόμενος του ρόλου που διεκδικεί η Άγκυρα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιράκ και Συρία, σε μία συγκυρία κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της Μοσούλης και του Χαλεπίου, o Eρντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία «δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στο Χαλέπι. Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τους συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, την Κριμαία και αλλού. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Βοσνία και το Αφγανιστάν μόνες τους με τα προβλήματά τους. Αλλιώς, θα νιώθαμε ντροπιασμένοι τόσο ενώπιον της ιστορίας μας όσο και ενώπιον των αδελφών μας που ζουν εκεί, των οποίων οι καρδιές χτυπούν μαζί με τις δικές μας».
Οποιος από την πολιτική ή/και την στρατιωτική ηγεσία υποκρίνεται πώς δεν βλέπει αυτό που έρχεται, παρ’όλη την προειδοποίηση κινδύνου, ας θυμηθεί ότι σήμερα ξεκίνησε η δίκη των πρωταιτίων της Μικρασιατικής Καταστροφής που κατέληξε στην εκτέλεση των “6”…