Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν χθες στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ με αφορμή τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις και τις αναθεωρητικές για τα ελληνοτουρκικά σύνορα δηλώσεις με πιο πρόσφατες αυτές της αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Αγαθονησίου (που κατοικείται από 200 μόνιμους κατοίκους) από Τούρκους υπουργούς και εκτούτου οι συνεδριάσεις του πλέον θα γίνονται κάθε μήνα και καθίσταται μόνιμο! 

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα με NAVTEX κλείνει το κεντρικό Αιγαίο και δεσμεύει περιοχές  μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Λέσβου και μεταξύ Χίου και Λέσβου για την πραγματοποίηση  άσκησης Ερευνας και Διάσωσης (Search And Rescue-SAR) από σήμερα, 27 του μηνός έως και τις 3 Μαΐου.

Μάλιστα σε απαντητική ΝΟΤΑΜ αναφέρει ότι «η πρωτοφανής και προκλητική πρακτική της Ελλάδας με ορισμό 6.ν.μ. χωρικών υδάτων στη θάλασσα και 10 ν.μ. στον αέρα είναι σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης του διεθνούς εναέριου χώρου» έτσι η Άγκυρα επιχειρεί να «διχοτομήσει» το Αιγάιο στον 25ο Μεσημβρινό

Οι υπουργοί και οι αρχηγοί των ΕΔ που συμμετείχαν σε αυτό απέφυγαν να προβούν σε λεπττομέρειες για ευνόητους λόγους αλλά η ανησυχία είναι πλέον έκδηλη και η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιδράσει όποτε χρειαστεί άμεσα.

Τα πρώτα δείγματα μετά το δημοψήφισμα είναι σαφέστατα: Η Άγκυρα και η διακυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν θα συνεχίσει την ίδια γραμμή με πριν και θα αμφισβητεί τις Συνθήκες με βάση τις οποίες έχουν οριστεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση. Από το 1923 και μετά που έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή η Ελλάδα εγκατέλειψε την «Μεγάλη Ιδέα» επανένωσης όλων των αρχαίων ελληνικών εδαφών και ακολουθεί την στρατηγική κατεύθυνση της μη αλλαγής συνόρων ότι κι αν συμβεί.

Δεδομένου της καταστροφής και της τεράστιας ενσωμάτωσης ισάριθμου πληθυσμού με το τότε γηγενή πληθυσμό που πήρε τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες να συμβεί αυτό ήταν μια λογική πρακτική.

Όμως όταν δεν απαιτείς σου απαιτούν να δώσεις αυτά που έχεις. Ο νόμος της αγοράς ισχύει παντού. Η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτα και έτσι της ζητάνε όλοι. Συν τοις άλλοις στάθηκε άπρακτη όταν οι γειτονικές χώρες εξολόθρευαν τις ελληνικές μειονότητες σε Τουρκία και Αλβανία με κάθε τρόπο είτε βιολογικό, είτε πολιτιστικό, είτε θρησκευτικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα φυσικά ήταν και η Κύπρος η οποία «κείται μακράν». Η χώρα δεν είχε διάθεση ούτε να υπερασπιστεί τα αδέλφια του εξωτερικού.

Αυτή η στάση φυσικά έχει πλέον συνέπειες. Η Τουρκία αν γνώριζε ότι διεκδικεί η Ελλάδα εδάφη της που κάποτε ήταν ελληνικά και αυτή τα έκλεψε με κάθε τρόπο, σαφώς και θα ήταν πολύ πιο «ήμερη» απέναντι στον Ελληνισμό.

Τώρα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί την επιθετικότητα μιας χώρας που το μέγεθός της έχει μεγαλώσει δυασανάλογα

Να σημειώσουμε ότι η αναλογία Ελλήνων και Τούρκων το 1920 ήταν 1:2 και τώρα έχει γίνει 1:8 (εκτός εάν εξαιρέσουμε τους Κουρδόφωνους και όσους έχουν συνείδηση ότι δεν είναι Τούρκοι τότε η αναλογία πέφτει στο 1:5)

Οι αλόγιστες περικοπές που επιβλήθηκαν και στο στράτευμα επιδείνωσαν τα προβλήματα ενώ δεν μπορεί να γίνει πλέον ούτε η κατάλληλη συντήρηση και υποστήριξη. 

Όμως ότι και να συμβεί και μαντίλι να «κλάψουμε» να μην έχουμε, οι ΕΔ πρέπει πάντοτε να είναι ισχυρές και παραπάνω από αποτρεπτικές. Θα θυμίσουμε ότι ακόμα και όταν πτώχευσε η Τουρκία δεν έκοψε ούτε μια τουρκική λίρα από τις δικές της ΕΔ. Μάλιστα από τότε πήρε και την απόφαση να συμμετάσχει και στο πρόγραμμα του F-35

Πάνω απ’ολα η επιβίωση ενός Έθνους. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Άλλωστε χωρίς Έθνος που είναι η βασική δομική μονάδα τίποτε άλλο δεν υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ