Η Άγκυρα μας έθεσε πέντε όρους «παράδοσης»: «Έτσι δεν θα πάμε σε πόλεμο»
H Toυρκία έχει αποθρασυνθεί εντελώς και πλέον μας θέτει ακόμα και όρους «παράδοσης».
H Άγκυρα έθεσε πέντε όρους στην Ελλάδα για να δεχθεί να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βάσει των όσων δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, σχετικά με τη χθεσινή κοινή δήλωση των «7» στην Κορσική.
Πέντε όρους, οι οποίοι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν στο σύνολό τους, έστω και αν η κυβέρνηση «συζητά» τους όρους 4 και 5.
1. Να απομακρυνθούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις της από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
2. Να αποστρατικοποιήσει το Καστελόριζο (Μεγίστη), την Ρω και την Στρογγύλη
3. Nα θέσει τέρμα στην αυξανόμενη πίεση στην «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης.
4. Να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία της που «απειλούν» το ερευνητικό Oruc Reis
5. Να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για διαπραγματεύσεις
Και ο Τούρκος σημειώνει: «Η κοινή δήλωση για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, είναι προκατειλημμένη, αποσπασμένη από την πραγματικότητα και στερείται νομικής βάσης.
Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τους ισχυρισμούς της κατά του διεθνούς δικαίου και της μαξιμαλιστικές θέσεις της στο θέμα θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Για να μειωθεί η ένταση, πρέπει η Ελλάδα
Η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτή της ανατολικής Μεσογείου και είναι υποψήφια χώρα στην Ε.Ε.Για να γίνει διάλογος και συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία χωρίς προϋποθέσεις και οι Ελληνοκύπριοι να συνεργαστούν με τους Τουρκοκύπριους, και για την κατανομή εσόδων για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
Να μην εμπλέκουν την ΕΕ για τα δικά τους συμφέροντα. H ΕΕ και άλλες χώρες που υπέγραψαν τη δήλωση πρέπει να εγκαταλείψουν τη μονόπλευρη στάση τους που ακολουθούν τυφλά με το πρόσχημα της αλληλεγγύης, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και το κεκτημένο της ΕΕ. Όταν η αλληλεγγύη είναι σωστή, γίνεται με το σωστό . Δεν υπάρχει αλληλεγγύη στο άδικο»