Ο Τούρκοι κατά τη διάρκεια της απονομής μεταλλίων στους νικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χειροπάλης, στην Αττάλεια, δεν άντεξαν να ακούσουν τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο προς τιμήν του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και τον «έκοψαν» στη μέση.

Να σημειωθεί πως στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Έλληνας αθλητής Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, ενώ τον ακολούθησαν, στη δεύτερη και τρίτη θέση, δυο Τούρκοι αθλητές.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι απονομές, ξεκίνησε να παίζει ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος προς τιμήν του Χαραλαμπόπουλου, ωστόσο φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν άντεξαν να τον ακούσουν ολόκληρο και, επιδεικνύοντας ασέβεια στο πνεύμα σεβασμού, τον «έκοψαν» στη μέση!

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αναδείχθηκε για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη χειροπάλη.

Ο κορυφαίος Έλληνας χειροπαλαιστής στα +100 κιλά στο αριστερό χέρι πήρε την πρώτη θέση επικρατώντας του Τούρκου Mustafa Altuntas, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου στην χώρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση αήττητος σημειώνοντας 5 νίκες συνολικά.

Δείτε βίντεο από τους αγώνες που έδωσε ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος:

Ποιος είναι ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος είναι Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής χειροπάλης και πολιτισμιολόγος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου 1975 με καταγωγή από τη Σελιάνα Αχαΐας. Ξεκίνησε την πορεία του στον αθλητισμό σε ηλικία οκτώ ετών στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης, στη συνέχεια μεταπήδησε στο άθλημα της άρσης βαρών γιατί γονείς και προπονητές έβλεπαν μια ασυνήθιστη πηγαία δύναμη.

Στα δεκαπέντε του έτη εντάχθηκε στην εθνική ομάδα άρσης βαρών όπου και κατετάγη στα ταλέντα της ομάδας ενώ στα δεκαεπτά του “έσπασε” το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων. Το 1995 αποφάσισε να συμμετάσχει σε αγώνες σωματικής διάπλασης (BodyBuilding) στη Λαμία στο κύπελλο Π.Ε.Σ.Δ. και κέρδισε την πρώτη θέση στη κατηγορία ανδρών +95kg.

Κρυφό του πάθος ήταν το μπραντεφερ -η χειροπάλη- άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε και ασχολείται τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Διακρίθηκε και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως με τους τίτλους του, για το πάθος, την ένταση και το θέαμα που προσφέρει. Παραμένει στην ενεργό δράση με διεθνής διακρίσεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συλλέξει πάνω από 140 τίτλους και είναι ο λόγος που τον έχουν ονομάσει «Βασιλιά των δυναμικών αθλημάτων».

Παράλληλα με το επάγγελμα, τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τον πρωταθλητισμό σπούδασε στο ΕΑΠ στο πρόγραμμα “Ιστορία και τέχνες στον Ελληνικό πολιτισμό” λαμβάνοντας πτυχίο πολιτισμιολόγου. Το 2020 εκλέχθηκε Πρόεδρος επιτροπής διοίκησης χειροπάλης όπου και συνεχίζει να υπηρετεί τον αθλητισμό πολυπλεύρως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ