Τουρκικά ΜΜΕ για συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: «Πρέπει να πολεμήσουμε – Η Ελλάδα είναι ένα ανύπαρκτο κράτος»!
Καμία σχέση με το «φιλικό» κλίμα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν στους Έλληνες πολίτες
Την ίδια στιγμή που τα ελληνικά ΜΜΕ «καλωσορίζουν» σύσσωμα την υποτιθέμενη συνεννόηση με την Τουρκία και την «φιλική» συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν-Κ.Μητσοτάκη στο λεγόμενο «Σπίτι της Τουρκίας» στον ΟΗΕ, τα τουρκικά κανάλια παίζουν πολεμικές και προσβλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.
Ο αρθρογράφος της Χουριέτ (η οποία θεωρείται «μετριοπαθής» εφημερίδα) Νεντίμ Σενέρ αναφέρει ξεκάθαρα πως «πρέπει να πολεμήσουμε και να πλήξουμε στρατιωτικά τα ελληνικά νησιά» και πως η «Ελλάδα είναι ένα ανύπαρκτο ιστορικά κράτος»!
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πρέπει να πλήξουμε στρατιωτικά τα ελληνικά νησιά που είναι στρατιωτικοποιημένα» και πως «πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία σε 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου»
«Πρέπει να πολεμήσουμε, η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει για να τα σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται εναντίον της στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» σχολίασε ο Νεντίμ Σενέρ και προσθέτει:
«Κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος. Επαναστάτησε πριν από λίγα χρόνια, την ίδρυσαν 3 χώρες, διόρισαν ηγέτη έναν γερμανό πρίγκιπα, Αυτό το ανύπαρκτο κράτος μας επιτίθεται και μας προκαλεί με έναν ‘φθηνό’ τρόπο.
Μια χώρα που η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να την αποτελειώσει, τώρα πήρε μαζί της την Αμερική και κάνει νταϊλίκια στην Τουρκία. Απέναντι μας βλέπουμε το μπλοκ που υπάρχει».
Αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι πως η Τουρκία στο ζήτημα των νησιών, που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης έχει δίκιο, φτάνει στο σημείο να χάνει το δίκιο της ένω έχει δίκιο.
Τους λέμε στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και πως θα πρέπει να καθοριστεί.η κυριαρχία του .
Επίσης αφού λέμε πως στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις, τα στρατιωτικοποιούν. Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Φυσικά, το θράσος του Τούρκου αρθρογράφο οφείλεται εν πολλοίς στα χάλια που εμφάνισε ο κρατικός μηχανισμός στις πρόσφατες πλημμύρες και πυρκαγιές.
Όπως επίσης και σε αυτά που συνέβησαν με τα «πνιγμένα» ελικόπτερα στην βάση του Στεφανοβικείου, τις εκρήξεις πυρομαχικών στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο και την αποστολή τύπου «σχολικής εκδρομής» στην Λιβύη που κατέληξε στον θάνατο 5 Έλλήνων.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κράτησε μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στο «Turkish House», τον ουρανοξύστη που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί βάση διπλωματικών αποστολών αλλά και πολιτιστικών οργανώσεων της Τουρκίας στις ΗΠΑ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα, ενώ από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο διοικητής της ΜΙΤ Ιμπραήμ Καλίν και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.
Για την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «είθε η συνάντησή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι επωφελής για τη χώρα και την περιοχή μας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι «η Αθήνα δεν συζητά με την Τουρκία θέματα κυριαρχίας», επισημαίνοντας παρ’ όλα αυτά ότι «οι δύο χώρες μπορούν να συνομιλούν».
Από την άλλη πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε αντίθεση με προηγούμενες ομιλίες του στον ΟΗΕ, αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε καθόλου στην Ελλάδα.
Αντίστοιχα όμως και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα της Κύπρου και αυτό έκανε άσχημη εντύπωση.
Πολλοί φοβούνται πως πίσω από την ‘θετική ατζέντα‘ και το ‘κλίμα συνεργασίας’ κρύβεται μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που υπερβαίνουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και ακουμπούν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της Ελλάδας!