Γάζα: Νέα 24ωρη εκεχειρία από τη Χαμάς – Τώρα δεν τους εμπιστεύονται οι Ισραηλινοί
![Γάζα: Νέα 24ωρη εκεχειρία από τη Χαμάς – Τώρα δεν τους εμπιστεύονται οι Ισραηλινοί](https://www.defencenet.gr/wp-content/uploads/2014/07/27/gaza-17.jpg)
Σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, συμφώνησαν οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.
«Σε απάντηση στην παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του λαού μας και τη συγκυρία του Ιντ (σ.σ το Ιντ αλ Φιτρ σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού), συμφωνήθηκε μεταξύ των ομάδων αντίστασης να υιοθετηθεί μία 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, που θα ξεκινήσει σήμερα από τις 14:00 μμ», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς παραβίασε την 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα που πρότεινε η ίδια.
Ερωτηθείς αν το Ισραήλ θα αποδεχτεί την πρόταση για νέα εκεχειρία, ο Νετανιάχου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Η Χαμάς ούτε καν τηρεί την εκεχειρία που προτείνει η ίδια. Εξακολουθεί να εξαπολύει εναντίον μας επιθέσεις αυτή τη στιγμή που μιλάμε», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «θα λάβει όποια μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία του ισραηλινού λαού».
Νωρίτερα και παρά την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρία μονομερώς από το Ισραήλ ως τα μεσάνυχτα σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέες ρουκέτες ερίφθησαν από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του ισραηλινού εδάφους, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.
Πέντε ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ στις περιοχές του Αστνόν και του Ασκελόν, στον νότο, ενώ δύο ακόμη αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, σημείωσε η ίδια πηγή.
Επιπλέον περίπου είκοσι ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί στη διάρκεια της νύχτας από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, στις οποίες ο στρατός απάντησε «με στοχευμένα πυρά του πυροβολικού».
Περίπου 1.060 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι και πολλά παιδιά, έχουν σκοτωθεί κατά τις 20 ημέρες των συγκρούσεων. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι 43 στρατιώτες του και τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr