H Ρωσία στέλνει το αεροπλανοφόρο “Αdmiral Kuznetsov” με 42 Su-33/-25 & MiG-29K στην Συρία (vid)
ΘΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ - "ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ISIL"
Έτοιμο να προωθηθεί στις ακτές της Συρίας έμφορτο μαχητικών και οπλισμού είναι το ρωσικό αεριπλανοφόρο “Admiral Kuznetsov” από το Μούρμανσκ όπου εκτελούνται οι εργασίες αναβάθμισής του, αναφέρουν πηγές από την διοίκκηση του Βόρειου Στόλου.
Το αεροπλανοφόρο μεταφέρει 59 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και η συμμετοχή του στις επιχειρήσεις κρίθηκε απαραίτητη, καθώς οι επιχειρησιακές ανάγκες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Συρία, απαιτούν πολύ περισσότερα από τα 50 μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα που βρίσκονται τώρα στα συριακά αεροδρόμια.
“Οι εργασίες αναβάθμισης τελειώνουν το σαββατκύριακο, και από εκεί θα μεταβέι στις συριακές ακτές προς για να συμμετάσχει στην επιχείρηση καταστροφής του ISIL”
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο το αεροπλανοφόρο πραγματοποίησε επισκευές στο ναυπηγείο του Roslyakovo (περιοχή Murmansk) ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης.
Το αεροπλανοφόρο έρχεται “φορτωμένο” και με τις Μοίρες μαχητικών του να ολοκληρώνουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε αποστολές κρούσης στόχων εδάφους με σειρά πυρομαχικών (διατρητικές βόμβες, βόμβες διασποράς κλπ) από αυτές που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Συρία και επιτάσσουν οι ανάγκες προσβολής των ισλαμιστών.
-
- Μαχητικά/κρούσης
-
- 14 × Su-33 (η ναυτική έκδοση του Su-30SM)
- 20/4 × MiG-29K/KUB
- 4 × Su-25TG/UBP
- Eλικόπτερα
-
- 4 × Ka-27LD32 helicopters
- 11 × Kamov Ka-27PL helicopters
- 2 × Kamov Ka-27PS helicopters
-
Υπολογίζεται ότι απαιτούνται περίπου 200 μαχητικά αεροσκάφη κι ένας χρονικός ορίζοντας εντατικών βομβαρδισμών τεσσάρων μηνών για να επιτευχθεί ο στόχος εξάλειψης της απειλής του ISIL στην δυτική και βόρεια Συρία, σε συνδυασμό με ευρείες χερσαίες επιχειρήσεις.
Η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε ογδόντα έξι οχυρές θέσεις των ισλαμιστών σε Raqqa, Hama, Idleb, Lattakia και Aleppo κατά την διάρκεια των περασένων εικοσι τεσσάρων ωρών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ Ιgor Konashenkov.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στην ρωσική Διοίκηση αποφάσισαν να σταλθούν και άλλα μαχητικά καθώς ο αριθμός των επιχειρούμενων αεροσκαφών θα καταπονηθεί, όπως και οι εκεί παρευρισκόμενοι πιλότοι εάν συνεχιστούν με τέτοιους ρυθμούς οι βομβαρδισμοί.
Στόχος άλλωστε της ρωσικής Αεροπορίας είναι να φτάσει τις 200 εξόδους την ημέρα! Εκ των ουκ άνευ λοιπόν η άυξηση της ρωσικής εναέρια παρουσίας.
“Είναι το μίνιμουμ που χρειάζεται για να επιτευχθούν οι στρατηγικοί μας στόχοι” αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος.
Το συνολικό θέατρο του πολέμου περιλαμβάνει από την Latakia,την Jisr al-Shughour μέχρι το Aleppo, πρόκειται για μια περιοχή εμβαδού 20.000 τ.χλμ.
Για να έχουμε μια σύγκριση το Ισραήλ σε εμπόλεμη περίοδο το 2006 πραγματοποιούσε 300-400 εξόδους την ημέρα μόνο για μια επιφάνεια 3.000τ.χλμ.
Απαραίτητη θεωρείται και η δημιουργία δέυτερης βάσης εκτός Λαττάκειας, κάτι που θα γίνει στο Χαλέπι μόλις εξασφαλσιθεί το αεροδρόμιο για να μπορούν τα μαχητικά με περισσότερο καύσιμο να βομβαρδίζουν την Ράκκα και τις δυνάμεις του ISIL στην Deir Ezor.
O ισραηλινός Τύπος κάνει αναφορές για άφιξη του “διαμαντιού” της ρωσικής Αεροπορίας του πανίσχυρου Su-35 το μαχητικό που φοβίζει ακόμα και το αμερικανικό F-22.
Προφανώς οι Ρώσοι θέλουν να απαγορέυσουν πλήρως την εναέρια πρόσβαση σε…άλλες αεροπορίες, όσο ο συριακός Στρατός θα εξαπλώνεται προς Ανατολάς όπου και επιχειρούν ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη.
Το συγκεκριμένο μπορεί να βοηθήσει και σε αποστολές κρούσης λόγω του τεράστιου οπλικού φορτίου που μπορεί να μεταφέρει.
Ρωσικά μαχητικά ήρθαν σε οπτική επαφή με αμερικανικά αεροσκάφη!
“Su-34, Su-24M και Su-25SM πραγματοποίσαν 88 επιδρομές κατά 86 τρομοκρατικών στόχων που αφορούσαν υποδομες των ισλαμιστών”
Τα χτυπήματα κατέστρεψαν κέντρα διοίκησης, αποθήκες οπλισμού, οχήματα, εργοστάσια εκρηκτικών, και βάσεις τρομοκρατών.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος αναφέρει ότι συμμετείχαν και μαχητικά Su-30 προφανώς για να εξασφαλ΄σιουν την προστασίων των μαχητικών κρούσης από αεροσκάφη τυο δυτικού συνασπισμού.
Ακολουθεί ο επικαιροποιημένος χάρτης με το συριακό μέτωπο
Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι θα σταλθούν άλλα τέσσερα υπερσύγχρονα Su-34 στην Συρία ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στα 8.
Now #RuAF has just four Su-34s in Syria. Arrival of four more examples is expected to happen by 1st November. pic.twitter.com/g4V3iIzx1z
— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) Οκτώβριος 14, 2015
“Η ιρακινή αεροπορία άρχισε να βομβαρδίζει στόχους του Ισλαμικού Κράτους με τη συνδρομή του νέου κέντρου συγκέντρωσης πληροφοριών της Βαγδάτης, στο οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία” δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας του ιρακινού κοινοβουλίου.
Θεωρείται βέβαιο ότι στις επιχειρήσεις συμμετέχει και το νέο απόκτημα του Ιράκ, το κινεζικό drone CH-4B.
To πρώτο κινεζικό οπλισμένο drone CH-4B παραδόθηκε στο Ιράκ και έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του όπως ανακοίνωσε και το ιρακινό υπουργείο Αμύνης πριν μερικές ημέρες.
Η παρουσία του συγκεκριμένου πτητικού μέσου σε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή δείχνει ότι το Πεκίνο προετοιμάζει το έδαφος για την εμφάνισή του και στο Ιράκ στον αγώνα κατά της τομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι διαρρέει μέσω του κινεζικού Τύπου την άρνησή του να αναμιχθεί στα εσωτερικά της συριακής σύγκρουσης.
To CH-4B είναι συγκρίσιμο με το περίφημο αμερικανικό MQ-9 Reaper.
Είναι ένα μεικτό σύστημα αναγνώρισης και επίθεσης με πρόβλεψη μεταφοράς έξι βλημάτων συνολικού βάρους 250 με 345 κιλών. Δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για τον αριθμό των παραληφθέντων UAV
Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να φτάσει σε ύψη 5.000 μέτρων και έτσι παραμένει εκτός της ακτίνας δράσης των περισσότερων φορητων και μη αντιαεροπορικών συστημάτων. Έχει επιχειρησιακή διάρκεια από 30-40 ώρες αναλόγως του φορτίου του.
“Το συντονιστικό κέντρο της Βαγδάτης, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί έξι αξιωματούχοι από κάθε χώρα, έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και περίπου μία εβδομάδα”, διευκρίνισε ο Χακίμ αλ Ζαμίλι.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, αναμένει συμφωνία με τη Ρωσία για τη δημιουργία μίας ζώνης εναέριας ασφάλειας πάνω από τη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
«Οι συζητήσεις μας είναι πολύ επαγγελματικές και πολύ εποικοδομητικές», τόνισε ο Κάρτερ. Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα διεξαχθεί σήμερα.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι η Μόσχα και ο διεθνής συνασπισμός έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία σε ότι αφορά τον συντονισμό τους για να αποφευχθούν επεισόδια και περίεργες “συναντήσεις” ανάμεσα στα μαχητικά τους στον συριακό εναέριο χώρο.