[Αρχικό κείμενο 16:37Φορτηγά που ήρθαν από την Γερμανία γεμάτα με αέριο χλωρίου και καπνογόνες βόμβες από το Salisbury της Βρετανίας βρέθηκαν στην ανατολική Γούτα δήλωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova.

«Στις απελευθερωμένες περιοχές της ανατολικής Γούτα τα συριακά στρατεύματα βγήκαν containers με αέριο χλωρίου το πιο τρομακτικό από τα χημικά όπλα, που προέρχονταν από την Γερμανία, επίσης και καπνογόνες βόμβες κατασκευασμένες, δώστε προσοχή σε αυτό, στην πόλη του Salisbury, στο Ηνωμένο Βασίλειο» 

«Τα ευρήματα υποσκάπτουν την πίστη μας στην Ανθρωπιά των ηγεσιών ορισμένων κρατών που δίνουν τέτοιες διαταγές και παίρνουν τέτοιες αποφάσεις» είπε η Zakharova 

Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει πολλές φορές πριν την χημική επίθεση στην Douma, που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για να κτυπηθεί η Δαμασκός το Σάββατο, ότι θα υπάρξουν πιθανές προβοκάτσιες από τους ισλαμιστές.

Ακολουθεί ο τίτλος του RT: Containers with chlorine from Germany, smoke bombs from UK’s Salisbury found in E. Ghouta

Να σημειώσουμε πως το Salisburi είναι η πόλη όπου έλαβε χώρα η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σ.Σκριπάλ

H υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σ.Σκριπάλ όπως και της κόρης του, όσο περνάνε οι ημέρες βρωμάει όλο και περισσότερο διότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή, αλλά μόνο «εκτιμήσεις», Βρετανών «εμπειρογνομώνων» της MI6 και της MI5 τις οποίες όλα τα κατευθυνόμενα εκ των ΗΠΑ, δυτικά ΜΜΕ τις εξέλαβαν ως θέσφατα και ήδη έχουν δικάσει και καταδικάσει την Μόσχα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Μόσχα έθεσε το θέμα της τύχης των κατοικίδιων ζώων του Σεργκέι Σκρίπαλ.

“Πού είναι τα ζώα; σε ποια κατάσταση βρίσκονται;” είχε δηλώσει η Μαρία Ζαχάροβα.

 “Μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, και αν έχουν χρησιμοποιηθεί τοξικοί παράγοντες, οι ζωντανοί οργανισμοί πρέπει να επλήγησαν”.

Αμέσως μετά δόθηκε μια πολύ «βολική» απάντηση απο την Βρετανία.

«Μια γάτα και δύο ινδικά χοιρίδια που είχε ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σπρίπαλ, ο οποίος δηλητηριάστηκε στη Βρετανία, βρέθηκαν νεκρά», ανακοίνωσε η Βρετανίδα εκπρόσωπος έπειτα από την σχετική ερώτηση της Ρωσίας για την τύχη τους.

Έναμισυ μήνα μετά τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης του Γιούλια, στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι στη νοτιοδυτική Αγγλία, έγινε γνωστή και η τύχη των κατοικίδιων του πρώην κατάσκοπου, τουλάχιστον φαινομενικά, διότι θα πρέπει να πιστέψουμε την αξιοπιστία των Βρετανών.

Προσέξτε: Θα πρέπει να δεχθούμε ως αξιόπιστη μια χώρα της οποίας ο πρωθυπουργός του 2002, ο Τόνι Μπλερ, διαβεβαίωνε τότε την βρετανική κοινή γνώμη και την Βουλή των Λόρδων, ότι ο Ιρακινός δικτάτορας Σαντάμ Χουσεϊν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής και θα τα χρησιμοποιούσε κατά της χώρας!

Φυσικά όλοι ξέρουμε πόσο αλήθεια ήταν οι ισχυρισμοί του και μαζί με αυτού και του βρετανικού επίσημου κράτους.

Συνεπώς την αξιοπιστία των Βρετανών την κρίνει η κοινή γνώμη με βάση το ιστορικό αυτό.

“Όταν ένας κτηνίατρος μπόρεσε να έχει πρόσβαση στο σπίτι του Σεργκέι Σκρίπαλ, δύο ινδικά χοιρίδια δυστυχώς ήταν ήδη νεκρά”, δήλωσε μια εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Γεωργίας στο AFP.

“Μια γάτα βρέθηκε επίσης σε κατάσταση πολύ μεγάλης δυσφορίας και κτηνίατρος χειρουργός πήρε την απόφαση να κάνει ευθανασία στο ζώο για να σταματήσει την ταλαιπωρία του”, δήλωσε η εκπρόσωπος. “Η απόφαση αυτή ελήφθη προς το καλύτερο συμφέρον του ζώου“.

Η εκπρόσωπος δεν δήλωσε εάν αυτά τα ζώα πέθαναν από δηλητηρίαση που επήλθε κατά τη διάρκεια της δηλητηρίασης του Σκρίπαλ ή από πείνα καθώς είχαν μείνει χωρίς φαγητό στο σπίτι.

Η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι οι Σκρίπαλ, ήρθαν σε επαφή με το δηλητήριο στο σπίτι του πρώην κατασκόπου. Όπως ανακοίνωσε, η μεγαλύτερη συγκέντρωση του δηλητηρίου εντοπίστηκε στη λαβή της εξώπορτας του σπιτιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η γάτα του Σεργκέι Σκρίπαλ, που είχε το όνομα Νας Βαν Ντρέικ, μεταφέρθηκε στο βρετανικό στρατιωτικό εργαστήριο του Πόρτον Ντάουν, κοντά στο Σάλσμπερι, όπου της έγινε ευθανασία.

Τα τρία νεκρά ζώα αποτεφρώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο είχε κάνει λόγο και για δεύτερη γάτα, την οποία δεν ανέφερε η εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου.

Τώρα όλως τυχαίως καπνογόνες βόμβες που παρασκευάστηκαν στην ίδια βρετανική πόλη βρέθηκαν στην Ντούμα της Συρίας!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Εάν η Βρετανία είχε δίκιο περί δηλητηρίασης στο σπίτι, τότε το δηλητήριο αυτό θα είχε περάσει σίγουρα και στα κατοικίδια.

Όμως όλως τυχαίως τα κατοικίδια αυτά έχουν αποτεφρωθεί χωρίς καμία απολύτως επίσημη διάγνωση. Για τους μεθοδικούς στα πάντα, Βρετανούς, μια τέτοια παράλειψη ισοδυναμεί με… έγκλημα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε πως το δηλητήριο ήταν ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ που είχε παρασκευαστεί επί σοβιετικής εποχής. Κατηγορεί τη Ρωσία ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση. Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή και καταγγέλλει “πρόκληση” και “αντιρωσική εκστρατεία”.

Η επίθεση του Σάλσμπερι προκάλεσε σοβαρή κρίση μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας, με απελάσεις από την μια και την άλλη πλευρά δεκάδων διπλωματών.

Το ότι διαπιστώθηκε πως το δηλητήριο ήταν ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ που είχε παρασκευαστεί επί σοβιετικής εποχής, φυσικά δεν σημαίνει τίποτα. Είναι γνωστό πως επί Ρωσίας του ανεκδιήγητου και μακαρίτη πλέον Μ.Γέλτσιν, πολλά προϊόντα της σοβιετικής εποχής πωλήθηκαν στην «μαύρη αγορά» και φυσικά κατέληξαν σε άγνωστα χέρια.

Το ότι κάποιος δολοφόνος σκοτώνει το θύμα του με πιστόλι Sig Sauer, δεν σημαίνει πως πίσω από την δολοφονία κρύβεται το… ελβετικό κράτος.

Δεν μπορεί να συνδεθεί η νευροτοξίνη σοβιετικής κιόλας κατασκευής με το σύγχρονο ρωσικό κράτος.

Αντίθετα, επειδή πάντα υπάρχουν οι κανόνες της στιβαρής λογικής, που εδώ και πολλά χρόνια τα δυτικά ΜΜΕ (παίρνοντας την σκυτάλη από τα πρώην κομμουνιστικά) την πυροβολούν ασύστολα, θα θυμίσουμε τον απλό ορισμό που πάντα αποκαλύπτει τους πραγματικούς ενόχους πίσω από ένα έγκλημα, όπως τον όρισε με σαφήνεια ο μυθιστορηματικός ήρωας του Άρθρουρ Κόναν Ντόιλ, ο Σέρλοκ Χολμς.

Αυτός που σκότωσε το θύμα είναι αυτός που έχει το κίνητρο και «όταν έχεις εξαλείψει το αδύνατο, αυτό που μένει, όσο απίθανο κι αν είναι, πρέπει να είναι η αλήθεια».

Ο Σκριπάλ εδώ και πολλά χρόνια ήταν ανενεργός και δεν αποτελούσε πλέον καμία απειλή για την Μόσχα. Συνεπώς δεν είχε κανένα κίνητρο για να τον «τερματίσει».

Αντίθετα εδώ και πολλά χρόνια ήταν παντελώς άχρηστος για την Δύση αφού πλέον δεν μπορούσε να κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνονταν να κάνει.

Τι σημαίνει αυτό; Η χρησιμότητά του ήταν σαφώς μεγαλύτερη εάν είχε πραγματοποιηθεί δολοφονική ενέργεια εναντίον του.

«Στοιχειώδες Γουότσον» θα έλεγε ο Σέρλοκ Χολμς και θα πρόσθετε «τίποτε δεν είναι πιο απατηλό από ένα προφανές στοιχείο» και θα το κατέληγε λέγοντας «Είναι κεφαλαιώδες λάθος να σχηματίζεις θεωρίες προτού να έχεις όλα τα δεδομένα. Επηρεάζει την κρίση σου».

Τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε στην υπόθεση Σκριπάλ. Και να φανταστεί κανείς πως ο Σέρλοκ Χολμς ήταν… Βρετανός.

Τώρα πολλά ερωτήματα ανακύπτουν ως προς την προέλευση των χημικών όπλων που βρέθηκαν στην Συρία. Εξαιτίας της χρήσης των όπλων αυτών είχαμε εκ νέου πυραυλικές επιθέσεις κατά των συριακών στρατευμάτων και όχι μόνο από Αμερικανούς, Γάλλους και Ισραηλινούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ