LNA: «Καταρρίψαμε και δεύτερο τουρκικό UAV» – Μαίνονται οι μάχες στην Λιβύη
Οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ, υποστηρίζουν ότι το τελευταίο 24ωρο κατέρριψαν και δεύτερο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που υποστήριζε το στρατόπεδο Σάρατζ.
Να σημειώσουμε το πρωινό μας δημοσίευμα όπου οι δυνάμεις του LNA ανέφεραν ότι κατέρριψαν ένα UAV TB-2.
Τουλάχιστον 13 άμαχοι και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες από πυρά ρουκετών στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, δήλωσε σήμερα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (KEE).
Ρουκέτες έπληξαν σήμερα πριν από την αυγή μια πυκνοκατοικημένη συνοικία στο κέντρο της πόλης, τη Ζαβιγιάτ αλ-Νταχμάνι, όπου βρίσκονται το υπουργείο Εξωτερικών της ΚΕΕ και οι πρεσβείες της Τουρκίας και της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Αμίν αλ Χασέμι.
Ο Χασέμι κατηγόρησε τις αντίπαλες δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ για την προέλευση των πυρών και καταδίκασε μια επίθεση «που αντιβαίνει στους διεθνείς και ανθρωπιστικούς νόμους που διασφαλίζουν την προστασία των διπλωματικών αντιπροσωπειών».
Από προχθές, Τετάρτη, συνολικά 15 άνθρωποι –13 άμαχοι και δύο αστυνομικοί– έχουν σκοτωθεί και 50 άλλοι άμαχοι έχουν τραυματιστεί από πυρά ρουκετών που έθεσαν στο στόχαστρο διάφορες συνοικίες της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον Χασεμί.
«Οι βομβαρδισμοί αυτοί προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές, κυρίως στην Αμπού Σλιμ και την Τατζούρα», νότια και ανατολικά, αντίστοιχα, της Τρίπολης, πρόσθεσε.
Στη Λιβύη, που έχει βυθιστεί στο χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, μαίνεται μια φονική σύγκρουση μετά την έναρξη τον Απρίλιο του 2019 επίθεσης του στρατάρχη Χάφταρ για την κατάληψη της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η έδρα της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ, ΚΕΕ.
Η ΚΕΕ επιρρίπτει στις δυνάμεις του Χάφταρ την ευθύνη για τις ρουκέτες και τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον συνοικιών της πρωτεύουσας που προκαλούν σχεδόν καθημερινά θύματα μεταξύ των αμάχων.
Οι επιθέσεις αυτές συνεχίζονται παρά τη μονομερή εκεχειρία που είχε ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου από τον στρατάρχη Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, την οποία απέρριψε η ΚΕΕ.