Επέμβαση στην Ουκρανία – Αμερικανοί αναλυτές: «Ίσως απόψε το βράδυ να πέσει το Κίεβο»
Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, ίσως απόψε το βράδυ, το Κίεβο να περάσει σε ρωσικά χέρια.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου Πολεμικών Μελετών, ο ρωσικός Στρατός θα εξαπολύσει απόψε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Κίεβο με μοναδικό στόχο φυσικά την κατάληψή του.
Σύμφωνα με την ανάλυσή του, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την ουκρανική πρωτεύουσα και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει το σφυροκόπημα.
Παράλληλα, οι Ρώσοι συγκεντρώνουν προμήθειες και ενισχύσεις καθώς και επιχειρούν από εδάφους και αέρος για να αποδυναμώσουν την ουκρανική άμυνα και να τρομάξει τους αντιπάλους ενόψει μιας τέτοιας επίθεσης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.
Ηχούν οι σειρήνες στην Οδησσό – Προ των πυλών ο ρωσικός Στρατός
Παράλληλα, μετά την Μαριούπολη και το Χάρκοβο, φαίνεται πως ο ρωσικός Στρατός στρέφεται προς την Οδησσό, η οποία αποτελεί στόχο κομβικής σημασίας για την Μόσχα.
Όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, το μεσημέρι της Τρίτης (08/03) ήχησαν οι σειρήνες στην Οδησσό, καλώντας τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ήταν δεδομένο πως η Οδησσός θα έμπαινε στο στόχαστρο των Ρώσων και πλέον τις επόμενες ώρες αναμένονται σφοδροί βομβαρδισμοί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση της προετοιμασίας που γίνεται, η πρόταση μπορεί να παρουσιαστεί μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 10-11 Μαρτίου. Οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες σχετικά με την πώληση των ομολόγων και το ύψος των κεφαλαίων που θα αντληθούν με αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Πρέπει να βρούμε νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τα νέα ζητήματα που δημιουργεί η κρίση αυτή», δήλωσε ο Επίτροπος για την Οικονομία της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως οι ηγέτες της ΕΕ θα δώσουν κατευθύνσεις για περαιτέρω κινήσεις στη σύνοδο κορυφής.
Στο σχέδιο θα εμπλακεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδίδει τα ομόλογα και στη συνέχεια θα διαθέτει τα έσοδα στις χώρες – μέλη με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων για τη χρηματοδότηση δαπανών στους συγκεκριμένους τομείς.
Σύμφωνα με κάποιους αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg, μία επιλογή είναι η διάρθρωση του σχεδίου να είναι αντίστοιχη με αυτή του προγράμματος SURE για τη στήριξη της απασχόλησης μετά την πανδημία.