Oι Ουκρανοί τα δίνουν όλα για να πετύχουν μία διάσπαση του μετώπου της Ζαπορίζια και ρίχνουν στην μάχη τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η 82η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εντοπίστηκε στην περιοχή του Ραμποτίνο (κατεύθυνση Zaporizhia).

Αυτή η δύναμη έχει εξοπλιστεί με βρετανικά άρματα μάχης στα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν συγκολληθεί «σχάρες» με την ελπίδα να αυξηθεί η επιβιωσιμότητά τους από τις επιθέσεις με ρωσικά αντιαρματικά όπλα αλλά και ρωσικά drones καμικάζι.

Εάν αυτά τα άρματα βρίσκονται ήδη στην γραμμή επαφής, σύντομα θα είναι γνωστό εάν θα έχουν καλύτερη τύχη από τα γερμανικά Leopard 2.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο αναμένονται και τα αμερικανικά άρματα μάχης Μ1Α2 Abrams. Oι Αμερικανοί καθυστέρησαν να τα στείλουν καθώς έπρεπε πρώτα να τα καταστήσουν ξανά λειτουργικά.

Οι Ουκρανοί έχουν παραλάβει συνολικά 14 άρματα μάχης Challenger 2 από τους Βρετανούς, ενώ το Λονδίνο σχεδιάζει να στείλει ακόμα 43.

Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν την μικρή πόλη Ουροζάινε, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και πλέον αναμένεται να ξεκινήσουν την τρίτη φάση της αντεπίθεσής του. 

Στόχοι των Ουκρανών είναι η κατάληψη των υψηλών περιοχών δυτικά και ανατολικά του ποταμού Mokri Yali φτάνοντας έτσι στη γραμμή Kermenchyk-Staromlynivka, την τελευταία αμυντική γραμμή πριν από την 1η κύρια ρωσική αμυντική γραμμή.

Αλλά και η κατάληψη της πόλης Ρομποτίνο και ανάπτυξη της επίθεσης νοτιότερα μέχρι την 1η κύρια ρωσική αμυντική γραμμή, αναμένεται επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανοίξουν έναν άλλο άξονα γύρω από τη Novopokrovka, καθώς πολλές ενισχύσεις ήρθαν στην περιοχή αυτή τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σεπτέμβριος είναι η τελευταία ελπίδα των Ουκρανών για να πετύχουν κάποιο αντικειμενικό σκοπό στα μέτωπα καθώς μετά τον Οκτώβριο αρχίζουν οι βροχές και επιστρέφει η ουκρανική λάσπη.

Η Δύση και ειδικότερα η Ευρώπη δεν θα αντέξουν έναν ακόμα χειμώνα όπου θα χρειάζεται να συνεχίσουν να αποστέλλουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μία περίοδο μάλιστα όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για σημαντικές ελλείψεις σε ενέργεια (μάλλον θα έχει κρύο φέτος), καύσιμα, τρόφιμα και πρώτες ύλες.

Οι παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις λόγω των BRICS δεν ευνοούν ΗΠΑ και ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ