Στο πεδίο της μάχης θα «λυθεί» το ουκρανικό: Πεκίνο και Δύση πιέζουν το Κίεβο που θέλει να «απαντήσει» με αντεπίθεση
Δημοσιεύματα για ειρήνευση αλλά με απώλεια των εδαφών για την Ουκρανία
Στο πεδίο της μάχης φαίνεται ότι θα λυθεί το ουκρανικό καθώς τα δημοσιεύματα για προτάσεις περί διαμοιρασμού της Ουκρανίας για να τελειώσει η αντιπαράθεση δεν βρίσκουν «συμμάχους» στο Κρεμλίνο γιατί όσο υπάρχει Ουκρανία το ΝΑΤΟ θα είναι απειλή στα σύνορα, που σημαίνει ότι οι πιέσεις πέφτουν στο Κίεβο το οποίο θέλει να απαντήσει με την αντεπίθεση.
Την ίδια στιγμή δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν δοθεί ειρηνευτικές προτάσεις όπου η Ρωσία θα μπορεί να κρατήσει τα κεκτημένα (όπου πλειοψηφούν οι ρωσόφωνοι) και να αφήσει την υπόλοιπη χώρα.
Αυτός είναι και ο λόγος όπως φαίνεται για τον οποίον το Κίεβο με την στήριξη της Δύσης θα επιχειρήσει αντεπίθεση ευρείας κλίμακας με σκοπό να μπορέσει να πάρει το πάνω χέρι στο πεδίο και έτσι να μπορεί να διαπραγματευτεί.
Την αρχή είχε κάνει η Wall Street Journal όπως σας είχαμε μεταδώσει, όπου αναφέρονταν στην πρόταση του Πεκίνου για άμεση ειρήνευση στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει έναν δυσάρεστο όρο για το Κίεβο: Την οριστική παραχώρηση όλων των εδαφών που έχει κατακτήσει η Ρωσία, στην ρωσική ομοσπονδία.
Η Κριμαία ήδη θεωρείται χαμένη από όλους.
Το δεύτερο χτύπημα έρχεται από τους New York Times όπου εδώ στην πρόταση προβλέπει ένταξη στο ΝΑΤΟ της δυτικής Ουκρανίας. Όπως ακριβώς είχε γίνει με την Δυτική Γερμανία επί ψυχρού πολέμου.
Η Ρωσία όμως δείχνει να έχει τους πόρους και την υπομονή να επιτύχει τους στόχους της, όπως για παράδειγμα η επίτευξη ρυθμού παραγωγής 100 αρμάτων το μήνα αλλά παράλληλα προσπαθεί να σταθεροποιήσει στο διηνεκές και την οικονομία της που είχε υποστεί υστέρηση από τις συνεχείς κυρώσεις.
Κυρώσεις που δεν της επέφεραν κάποιο συντριπτικό χτύπημα (μάλλον οι Ευρωπαίοι πολίτες πλήρωσαν περισσότερο) αλλά που αναγκάζουν την Μόσχα να στραφεί πιο γρήγορα από όσο ήθελε στις χώρες των BRICS.
Προειδοποίησε δε, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας «δεν έχει δικαίωμα να κάνει λάθη» καθώς αυτή είναι μια «ιστορική ευκαιρία» που «δεν μπορούμε να χάσουμε», όπως είπε.
«Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω ό,τι είναι δικό μας», έγραψε ο στρατηγός Βάλερι Ζαλούζνι , αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, σε ανάρτηση στο Telegram το πρωί του Σαββάτου αλλά η ρωσική πολεμική μηχανή δείχνει να είναι έτοιμη.