Και την ίδια στιγμή που η Ελλάδα… απλόχερα χάρισε την ένταξη των Σκοπίων (με την υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη Συμφωνία των Πρεσπών) και της Αλβανίας που συνεχίζει να διώκει τους Έλληνες της Β.Ηπείρου τώρα έχουμε ξεκινήσει να τους εκπαιδεύουμε στρατιωτικά και μάλιστα στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων.

Έτσι την ίδια στιγμή που ακόμα οι χώρες στα βόρεια σύνορα διατηρούν αλυτρωτικά ζητήματα ο ΕΣ (κατόπιν εντολών ) αρωγός στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων αυτών των χωρών που έχουν αναπτύξει μάλιστα και υψηλού επιπέδου στρατηγικές επαφές με την Τουρκία του Ερντογάν.

Είμαστε σύμμαχοι πλέον και έτσι η Ελλάδα εκπλήρωσε άλλη μια υποχρέωσή της στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2022 μεταξύ της χώρας μας, της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η εκπαίδευση 19 στελεχών των δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Διοικήσεων Ειδικού Πολέμου της Αλβανίας και των Σκοπίων, «εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ που έχουν προγραμματισθεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ».

Η σχετική ανακοίνωση:

Από τη Δευτέρα 23 Μαΐου έως την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 διεξήχθη υπό την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ το Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Task Groups Planning Course – SOTG/Planning Course) στο Στρατόπεδο «ΖΟΡΜΠΑ» στο Γουδί Αττικής, με την συμμετοχή συνολικά 19 στελεχών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ, της Αλβανίας και της Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας.

Η εκπαίδευση αφορά στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, και αποσκοπεί στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας και της συναντίληψης των συμμετεχόντων, καθώς και στην ανάδειξη των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων της ΔΕΠ.

Την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης, στην οποία παρευρέθη ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο οποίος και απένειμε τα πτυχία στους σπουδαστές.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2022 μεταξύ της Ελλάδος και των δύο Χωρών και εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ που έχουν προγραμματισθεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ