Ολλανδικές κορβέτες SIGMA για το Βιετνάμ

Ολλανδικές πηγές που επιβεβαιώνονται από το Βιετνάμ αναφέρουν ότι το ολλανδικό ναυπηγείο Damen επικράτησε στον διαγωνισμό της ασιατικής χώρας για δυο νέες κορβέτες, έναντι του ρωσικού ανταγωνισμού αλλά και προτάσεων από τρεις άλλες χώρες. Το ολλανδικό ναυπηγείο θα προμηθεύσει στο Βιετνάμ δυο πλοία κλάσης SIGMA 9814, αξίας 500 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, που θα εξοπλιστούν μάλιστα με δυτικά ηλεκτρονικά (Thales Nederland) και πιθανότατα και δυτικό οπλισμό.
Μέχρι σήμερα τα ναυπηγεία Damen έχουν κατασκευάσει τέσσερις κορβέτες SIGMA 9113 για την Ινδονησία, και δυο SIGMA 9813 συν μια SIGMA 10513 για το Μαρόκο.
Ο όμιλος Damen έχει μεγάλη διείσδυση στο Βιετνάμ, συμμετέχοντας ήδη σε κοινοπραξία ναυπηγείων, όπου μάλλον θα κατασκευαστεί και μια από τις κορβέτες.
Πηγή Πτήση και Διάστημα
Tμήμα ειδήσεων n defencenet.gr