Δύο ακόμη εκτοξεύσεις του SLBM Bulava μέχρι το τέλος του έτους προανήγγειλε το ρωσικό Ναυτικό
Η τρίτη και τελευταία εκτόξευση για το 2014 του βαλλιστικού πυραύλου Bulava πρόκειται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Η εκτόξευση θα γίνει από το ρωσικό υποβρύχιο Alexander Nevsky K-550 κλάσης Borei το δεύτερο κατά σειρά της ομώνυμης κλάσης,.
«Πρόκειται να υπάρξουν δύο ακόμη εκτοξεύσεις του πυραύλου Bulava μέχρι το τέλος του έτους. Η πρώτη από τις δύο θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου από το Yuri Dolgoruky Κ-535 (επίσης τηε νέας κλάσης Borei) και η δεύτερη την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου από το Nevsky», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Λευκή Θάλασσα προς το πεδίο βολής Kura στην χερσόνησο της Καμτσάτκα.
Το Σεπτέμβριο το ρωσικό Ναυτικό είχε πραγματοποιήσει ακόμη μια εκτόξευση του Bulava από το τρίτο υποβρύχιο κλάσης Borei το Vladimir Monomakh.
Ο βαλλιστικός πύραυλος (SLBM) Bulava είναι τριών σταδίων μεταφέρει έως και 10 πυρηνικές κεφαλές και έχει βεληνεκές 8000 χλμ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr