Ασυγκράτητη φαίνεται  η Κίνα, στους αμυντικούς εξοπλισμούς. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ξεκίνησε τη ναυπήγηση του τρίτου και τέταρτου αεροπλανοφόρου της Type 002 ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με αναφορές κινεζικών ΜΜΕ η ναυπήγησή τους πραγματοποιείται στα ναυπηγεία του Jiangnan, έξω από την Σαγκάη και το πρώτο από δύο νέα αυτά σκάφη αναμένεται να διαθέτουν ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες, όπως το νεότερο σκάφους του αμερικανικού Ναυτικού USS Gerald Ford!

Οι εργασίες ναυπήγησης είναι τόσο πυρετώδεις που το  πρώτο από τα δύο αυτά σκάφη αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2021!

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 11 αεροπλανοφόρα, εκ των οποίων μόνο ένα με Η/Μ καταπέλτες ενώ η Κίνα μέχρι το 2023 θα διαθέτει τέσσερα με δύο εξ αυτών με Η/Μ καταπέλτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ