Σε δηλώσεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος των βρετανικών ναυπηγείων της Babcock, Jonathan Walton, αναφορικά  με την πρόταση για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ.

Η Babcock ως γνωστόν προσφέρει στην Ελλάδα τη φρεγάτα Arrowhead 140 με τον αντιπρόεδρο να δηλώνει πως η εταιρεία προτίθεται -και σ περίπτωση επιλογής της- να ναυπηγήσει τα σκάφη στην Ελλάδα παράλληλα με μια «ευέλικτη στρατηγική», όπως την αποκάλεσε για την εξασφάλιση έγκαιρης παράδοσή τους στο ΠΝ.

Η Arrowhead 140 βασίζεται στην δανέζικη  Iver Huitfeldt. Σε ότι αφορά τα συστήματα ο Walton ανέφερε πως το πλοίο μπορεί να δεχθεί μια μεγάλη ποικιλία οπλισμού ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Ο Walton ανέφερε χαρακτηριστικά στην πολύ μεγάλη αυτονομία του πλοίου και την ευκολία αυτό να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του πελάτη.

Type 23: «Δεν γνωρίζω  κάτι»

Αναφορικά με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MEKO 200 προτείνεται η εμπλοκή της Thales. Για την ενδιάμεση λύση, τέλος, ο Walton αρνείται να σχολιάσει αν είναι μεταχειρισμένες φρεγάτες Type 23, λέγοντας πως πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί την εταιρεία από κοινού με τις κυβερνήσεις. Αλλά ο ίδιος συμπληρώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση και το Βασιλικό Ναυτικό εξετάζουν τώρα τις διαθέσιμες επιλογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ