Αυτές οι φρεγάτες βρίσκονται στην short-list του ΠΝ
Στην τελική ευθεία η φαίνεται ότι βρίσκεται η διαδικασία επιλογής νέων φρεγατών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τις έξι προτάσεις οι οποίες βρίσκονταν υπό αξιολόγηση οι τέσσερις φαίνεται να προκρίνονται στην άτυπη short-list.
Οι ισχυρές υποψηφιότητες που συγκροτούν έως τώρα την τετράδα του «final four» φαίνεται ότι είναι αυτές της Ολλανδικής Damen με την Sigma, της Γαλλικής Naval Group με την Belhara, της Ιταλικής Fincantieri με την Fremm-ΙΤ και της Αμερικανικής Lockheed Martin με την MMSC(HF2).
Έτσι εκτός μάχης μένουν τόσο η πρόταση των Άγγλων για την Arrowhead140 όσο και των Γερμανών για την A-200.
Το σημαντικό είναι ότι αυτή την στιγμή και υπό το πρίσμα του ανταγωνισμού φαίνεται ότι οι Γάλλοι τελικά θα προτείνουν ως ενδιάμεση λύση την παραγωγή δύο κορβετών της γνωστής κλάσης GOWIND.
Από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2021, η Naval Group συμμετέχει στην πρώτη διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA, που διοργανώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με έμφαση στην παρουσίαση της φρεγάτας FDI, για το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρει Δελτίο Τύπου της εταιρίας.
Για την ενδιάμεση λύση που θα κινηθεί στο σκάφος των 2.500 τόνων και φέρει το όνομα Gowind θα μιλάμε για ένα πλήρες πολεμικ΄οπλοίο με ικανότητα αντιμετώπισης κάθε εναέριας, υποβρυχιακής και πολέμου επιφανείας απειλής.
είναι μια συμπαγής πλατφόρμα επιφανείας, εξοπλισμένη με ένα σύνολο υπερσύγχρονων, δοκιμασμένων σε πραγματικές συνθήκες, αντιαεροπορικών, αντιπλοϊκών και ανθυποβρυχιακών όπλων και συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Ενσωματώνει την τελευταία γενιά συστημάτων μάχης με ενσωμάτωσή τους στο σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS και το “Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM)”.
Επίσης μια σημαντική τεχνολογική συνεισφορά θα είναι το σύστημα Naval Xplore (στο περίπτερο της Naval Group στη DEFEA). Το Naval Xplore είναι ένα διαδραστικό και προσαρμόσιμο 3D κέντρο σε μικρογραφία.