Χωρίς απόφαση ακόμη για τον εκδυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης HORIZON είναι Γαλλία και Ιταλία. Τα Ναυτικά των δύο χωρών διαθέτουν από δύο σκάφη το καθένα, τα οποία ναυπηγήθηκαν μεταξύ 2008 και 2011. Αν και ο εκσυγχρονισμός  τους είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει εντός του 2021, το ιταλικό υπουργείο Άμυνας στο τριετές πρόγραμμα του που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο αναφέρει ότι αυτός θα αναβληθεί μέχρι το 2022.

Το ιταλικό Ναυτικό διαθέτει τα σκάφη Andrea Doria και Caio Duilio τα οποία παραδόθηκαν το 2008 και 2009 αντίστοιχα από την Fincantieri και το γαλλικό τα Forbin και Chevalier Paul τα οποία παραδόθηκαν το 2010 και 2011 από την Naval Group.

Έχουν μέγιστο εκτόπισμα καταδρομικού στους 7.000 τόνους, μήκος 152 μέτρα, ραντάρ EMPAR και μπορούν να φέρουν έως και 48(!) βλήματα ASTER σε έξι SYLVER.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ