Locheed Martin: Βίντεο με σενάριο πυρηνικού πολέμου Ρωσίας-ΗΠΑ μετά από αμερικανικό «προληπτικό πλήγμα»
Δεν έφτανε ο κορωνοϊός για την Lockheed Martin κι αποφάσισε να κάνει σενάρια… πυρηνικού πολέμου.
Η εταιρεία κολοσσός κυκλοφόρησε ένα βίντεο αφιερωμένο στην “Skunk Works”, την μυστική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.
Η ομάδα αυτή είναι υπεύθυνη για διάφορα σχέδια αεροσκαφών, όπως το U-2, το SR-71 Blackbird, το F-117 Nighthawk, το n F-22 Raptor και το n F-35 Lightning II, τα οποία υπηρετούν σε πολλές αεροπορικές δυνάμεις αρκετών χωρών.
Το σύντομο βίντεο περιλαμβάνει ένα βίντεο από προσομοιωμένη προληπτική επίθεση ενάντια σε ένα ρωσικής κατασκευής σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 και ένα σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Topol-M.
Το βίντεο με τίτλο “Ο καθορισμός του μέλλοντος της τεχνολογίας ISR & UAS” δείχνει ένα φανταστικό σενάριο επιθέσεων ακριβείας ενός νέου πυραύλου Κρουζ, με την βοήθεια ενός πιλοτικού αεροσκάφους εγκαίρου παρακολούθησης, το οποίο εντοπίζει το πυραυλικό συγκρότημα Topol, αλλά και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400.
Ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος διαθέτει ειδική κατασκευή εκτόξευσης (TEL), η οποία είναι τοποθετημένη σε 8 αξόνων κινητό όχημα εκτόξευσης.
Το πλαίσιο ενσωματώνει τεχνολογία για την απόδοση δυνάμεως αρκετών εκατοντάδων τόνων για την ανύψωση του εκτοξευτήρα, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας (διατηρώντας) την ανύψωση του πυραύλου σε κατακόρυφη θέση.
Το Topol είναι μια οικογένεια ρωσικών στερεών προωθητικών πυραύλων γενικής χρήσης (σιλό και κινητά), που βασίζονται σε ένα νέο σύστημα ελέγχου, με βελτιωμένη ακρίβεια, μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, και νέο σύστημα διάτρησης ABM, αλλά και άλλες καινοτομίες.
Το «Topol-M» (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SS-27 “Sickle B”) είναι ένας από τους πιο νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία, και ο πρώτος που κατασκευάστηκε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Μια προσομοίωση αυτού του είδους πάντως προκαλεί όχι μόνο τρόμο αλλά και απελπισία, σε περίπτωση που είχαμε πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Το μοντέλο, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα σχετικά με τις πυρηνικές δυνάμεις, τους στόχους και τις εκτιμήσεις θανάτων, προβλέπει ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα σε λίγες ώρες.
Η καταστροφική σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας θα άφηνε πίσω της 55,9 εκατομμύρια τραυματίες, στοιχεία τα οποία δεν περιλαμβάνουν μεταγενέστερους θανάτους από πυρηνικά και άλλες επιπτώσεις.
Μόνο στις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα πέθαιναν άνω των 2,6 εκατομμυρίων ανθρώπων ή θα τραυματίζονταν.
Τα επόμενα 90 λεπτά πόλεις κλειδιά σε ΗΠΑ και Ρωσία θα βομβαρδίζονταν με 5 με 10 πυρηνικές βόμβες η κάθε μια αφήνοντας ακόμη 88,7 εκατ. νεκρούς ή τραυματίες.
Πολλές χώρες στην προσομοίωση φαίνεται ότι τη γλιτώνουν από τον πυρηνικό όλεθρο, όπως η Σκωτία και οι χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.
Επίσης οι συνέπειες του πυρηνικού ολέθρου και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο κλίμα, στον πληθυσμό και στην παραγωγή τροφίμων θα είναι βαρύτατες και μη αναστρέψιμες για δεκάδες χρόνια.