Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις παρέλαβαν τα πρώτα BMD-4M και BTR-MDM [βίντεο]
![Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις παρέλαβαν τα πρώτα BMD-4M και BTR-MDM [βίντεο]](https://www.defencenet.gr/wp-content/uploads/2015/03/06/BMD_4.jpg)
Οι Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV) παρέλαβαν την 3η Μαρτίου το πρώτο πακέτο ΤΟΜΑ μαζικής παραγωγής BMD-4M ‘Sadovnitsa’ και ΤΟΜΠ BTR-MDM ‘Rakushka’.
Συνολικά, 12 από κάθε τύπο οχημάτων παραδόθηκε στις VDV από την κατασκευάστρια εταιρεία JSC Kurganmashzavod.
Ο Ναριμαν Ταμεργκάζιν, ο υποδιοικητής ετοιμότητας της VDV, δήλωσε ότι τα οχήματα θα αποσταλούν σε μία αερομεταφερόμενη μονάδα που είναι ανεπτυγμένη στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας. Μέχρι τα τέλη του 2015 η VDV θα έχει προμηθευτεί 62 TOMA BMD-4M και 22 ΤΟΜΠ BTR-MDM ενώ συνολικά θα παραδοθούν 1500 ΤΟΜΑ και 2500 ΤΟΜΠ όλων των εκδόσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ