Βοήθεια από τη Ρωσία πιστεύουν στο σύνολό τους τα γερμανικά ΜΜΕ ότι θα ζητήσει ο Α.Τσίπρας στις 8 Απριλίου, κάτι που ο επικεφαλής της συντηρητικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ απαιτεί να μην το κάνουμε, χαρακτηρίζοντας την ΕΕ ως “δημοκρατική” επιλογή!

Με θράσος που ξεπερναει κάθε όριο αναφέρει τη νόμιμη ρωσική κυβέρνηση ως αυταρχικό καθεστώς όταν η δική του αγνοεί παντελώς τη βούληση των Ελλήνων ψηφοφόρων για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που τον οδήγησε στην εξαθλίωση.

Στη βοήθεια της Ρωσίας αποβλέπει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποφεύγει την χρεοκοπία, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος την ώρα που πολλοί Χριστιανοδημοκράτες (από το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ) αντιδρούν στην προσέγγιση Αθήνας – Μόσχας. 

Η δυσπιστία των Βρυξελλών και της ΕΚΤ οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση στην Μόσχα, γράφει το περιοδικό «Der Spiegel» ενώ η FAZ κάνει λόγο για επικίνδυνη πολιτική από τον Αλέξη Τσίπρα.

«H Eλλάδα θα ζητήσει από τη Ρωσία να βοηθήσει την πάσχουσα οικονομία της», αναφέρει δημοσίευμα που φιλοξενεί στην  ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προτίθεται να ζητήσει τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά. 

Επιπλέον, θα επιδιώξει να εξαιρεθούν ελληνικά προιόντα, όπως τα φρέσκα φρούτα από την απαγόρευση που ισχύει από το καλοκαίρι στις εισαγωγές αγαθών από την ΕΕ». 

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας Π. Λαφαζάνης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος το ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσος Πετράκος, θα υποβάλλουν το σχετικό αίτημα σήμερα, στο πλαίσιο της διήμερους επίσκεψής τους στη Μόσχα. 

Με δηλώσεις του στο “Spiegel” κάνει σαφές πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργεί με μια πολύ επικίνδυνη στρατηγική. Το φλερτ του με τη Ρωσία περιπλέκει την κατάσταση και δεν βοηθάει να βρεθεί μια εποικοδομητική λύση στα οικονομικά ζητήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Χέρμπερτ Ρέουλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λέει συγκεκριμένα: «Η ένταξη στην ΕΕ σημαίνει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και όχι πονηριά. Παίζει με φωτιά όπως επιδιώκει να λάβει βοήθεια από τη Ρωσία και μπορεί στο τέλος να κάψει τα δάχτυλά του».

Από την μεριά του ο αναλυτής Γκούντερ Κριχμπάουμ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χάνει πολύτιμο χρόνο και εμπιστοσύνη. Αντί να αναζητεί συντρόφους στη Ρωσία, ο Τσίπρας θα πρέπει να υποβάλει, επιτέλους, συγκεκριμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις».

Το “Spiegel” από την μεριά του σημειώνει πως οι προσεγγίσεις Αθήνας-Ρωσίας θα κορυφωθούν με το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 Απριλίου και τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις Βρυξέλλες, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, υπάρχει η αίσθηση πως η επίσπευση του ταξιδιού (αρχικά ήταν να γίνει τον Μάιο) έχει να κάνει με την επισφαλή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Πάντως, μέχρι τώρα, δημοσίως, ο Τσίπρας έχει αρνηθεί τις φήμες που τον φέρνουν να ετοιμάζεται να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία.

Το γερμανικό περιοδικό εστιάζει την προσοχή του στο ταξίδι του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Μόσχα (τη Δευτέρα) και τις συζητήσεις που θα έχει με Ρώσους αξιωματούχους και εκπροσώπους της Gazprom για το θέμα του φυσικού αερίου και γενικά της ενέργειας.

Ο Βέμπερ συνεχίζει την επίθεσή του ως εξής: «Ο Τσίπρας θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά αν το επιθετικό και αυταρχικό σύστημα της Μόσχας είναι ό κατάλληλος συνεργάτης για τον ίδιο ή για τους ελεύθερους και δημοκρατικούς λαούς της Ευρώπης που έχουν αναπτύξει επί δεκαετίες ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης με την Ελλάδα».

Ομοίως, ο Κριχμπάουμ σημειώνει: «Όποιος θέλει να λαμβάνει βοήθεια από την ΕΕ, θα πρέπει να έχει στραμμένη την πυξίδα του στις Βρυξέλλες και όχι στο Κρεμλίνο και σε παραστάσεις στη Μόσχα». 

Το θράσος των Γερμανών δεν έχει όρια. Πέντε ολόκληρα χρόνια μας έδειξαν την εταιρική τους “αλληλεγγύη” προκαλώντας μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα και διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Με περίσσιο επίσης θράσος ενοχλούνται από την προσέγγιση που επιχειρείται από την νέα ελληνική κυβέρνηση προς την ομόδοξη Ρωσία με την οποία μας συνδέουν βαθύτατοι θρησκευτικοί και ιστορικοί δεσμοί.

Είναι δικαίωμα τς χώρας να αναζητήσει βοήθεια όπου την συμφέρει εθνικά και γεωπολιτικά. Οι γεωπολιτικές προκαταλήψεις μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο της απόλυτης καταστροφής.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ