Πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν διέταξε το ρωσικό Ναυτικό να προσφέρει πάσα βοήθεια στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», όπως ήδη έχει γράψει τo pronews.gr.

“Στο προσεχές μέλλον στον τομέα ευθύνης σας θα βρεθεί μια ομάδα γαλλικών πλοίων καθοδηγούμενα από ένα αεροπλανοφόρο (ένα battle group) και είναι απαραίτητο να έχετε άμεση επαφή με τους Γάλλους και να εργαστείτε από κοινού ως σύμμαχοι”

Μάλιστα μίλησε και στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα του ρωσικού καταδρομικού “Moskva” που βρίσκεται έξω από τις συριακές ακτές ότι “Tο γαλλικό αεροπλανοφόρο καταφθάνει σύντομα, είναι σύμμαχοί μας”

Ποτέ πριν ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δεν είχε αποκαλέσει μια δυτική δύναμη με ενεργό ανάμειξη στην Συρία “σύμμαχο” ενώ επίκειται η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου F.Hollande στην Μόσχα στις 26 Νοεμβρίου.

To Παρίσι επίσηε κάλεσε τις χώρες μέλη της ΕΕ η  Γαλλία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συνδράμουν στρατιωτικά την Γαλλία στην Συρία μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ζητώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να στηρίζουν και να βοηθούν ένα άλλο κράτος μέλος σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε βάρος του. 

Όμως και εδώ υπέστη ένα οδυνηρό “άδειασμα” καθώς η υποτιθέμενη ισχυρή Γερμανία απλά δεν θα συνδράμει παρά μόνο με… ευχές και φιλικά “χτυπήματα”… στην “πλάτη”.

Η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να μπει τόσο βαθιά σε μια τέτοια σύγκρουση διότι γνωρίζει ότι με τόσους μουσουλμάνους στο έδαφός της είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως η Γερμανία δεν θα πάρει μέρος σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Μετά από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, ο Φρανκ Σταϊνμάιερ τόνισε ότι «δεν έχει νόημα να προστεθούμε στις 16 χώρες που κάνουν τις επιθέσεις στη Συρία».

Και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τάχθηκε κατά του πολέμου εναντίον του Ισλαμικού Κράτους(!), τονίζοντας ότι “αυτό βοηθάει την οργάνωση”.

«Βλέπουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του ελεύθερου κόσμου. Όμως το να μιλάει κανείς για πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσει την οργάνωση αυτή να πετύχει τους στόχους της, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η αγωνία στην κοινωνία μας, συμπεριλαμβανομένου και του άγχους για τον πόλεμο, τόσο περισσότερο μπορεί να οδηγηθεί στην επιτυχία ο τρόμος», ανέφερε συγκεκριμένα ο αντικαγκελάριος Ζ.Γκάμπριελ. 

Η Γερμανία έδειξε δύο πράγματα: Ότι πέραν των οικονομικών επιδόσεων δεν διαθέτει πραγματικό ειδικό βάρος, και ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ίδια, και κανενός είδους συμμαχία.

Το Παρίσι επικαλούμενο το άρθρο 42 ανακηρύσσει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οπότε αποσύρεται από την υποχρέωση να τηρεί τους νόμους της ΕΕ περί ελλείμματος και αναλαμβάνει πάλι τον έλγχο της γαλλικής οικονομίας καθώς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα επικαλεστεί ότι πρέπει να αυξηθούν κατά πολύ οι δαπάνες σε ότι αφορά την Άμυνα και την Ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ