Κάλεσμα Β.Πούτιν στην παγκόσμια κοινότητα για την δημιουργία μιας αντί-ΝΑΤΟ στρατιωτικής συμμαχίας
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Πρόσκληση στην παγκόσμια κοινότητα για την δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας που θα σταθεί εμπόδιο στο ΝΑΤΟ το οποίο πλέον έχει αποκτήσει χαρακτήρα «παγκόσμιου χωροφύλακα» απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν την παραμονή της επισκέψεώς του στην Κίνα.
Φυσικά μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι η κίνηση αυτή που έγινε καθώς αφορά κυρίως την Κίνα. Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος κατά την ομιλία του στην ρωσική Δούμα είπε τα εξής:
«Είναι σημαντικό να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την επιθετική ρητορική του ΝΑΤΟ δημιουργώντας ένα συλλογικό σύστημα ασφάλειας το οποίο θα έχει όμως μια ενιαία σκέψη και ανοιχτό σε όλες τις χώρες. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το ακρώς σημαντικό αυτό ζήτημα. Όπως και στις αρχές του Β’ ΠΠ δε βλέπουμε κάποια θετική αντίδραση, αντίθετα το ΝΑΤΟ με επιθετική ρητορική και επιθετικές πράξεις έφτασε στα σύνορά μας. Σε τέτοιο περιβάλλον πρέπει να ισχυροποιήσουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες».
Στο Πεκίνο σπεύδει όπως ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να δώσει τα χέρια με την κινεζική ηγεσία για την δημιουργία της μεγαλύτερης στρατιωτικής συμμαχίας που γνώρισε ποτέ μέχρι σήμερα ο πλανήτης, προκειμένου “να αντιμετωπιστεί η αμερικανική επιθετικότητα”, όπως αναφέρουν πηγές του Κρεμλίνου.
28 συμφωνίες, στρατιωτικής και οικονομικής φύσεως θα υπογραφούν με τον Κινέζο ομόλογό του, Ξι Ζινπόινγκ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν δύο πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα, μια αεροπορική δύναμη, συνολικά 140 μαχητικών αεροσκαφών, σε συνεργασία με στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler στην θάλασσα της Νότιας Κίνας αμφισβητώντας στην πράξη και την κινεζική ζώνη ελέγχου αεράμυνας και υποχρέωσης αναφοράς (ADIZ: Air Defense Identification Zone).
Τα αεροπλανοφόρα USS John C. Stennis (CVN 74) και USS Ronald Reagan (CVN 76), με τις ομάδες μάχης τους (Carrier Strike Groups: CSG 3 και CSG 5) εκτελούν ήδη αεροναυτικές ασκήσεις.
Ο Β.Πούτιν θα υπογράψει την πώληση των μαχητικών 4++ γενιάς Su-35ΒM στην Κίνα, καθώς και μιας έκδοσης των S-400.
Τα Su-35 έδειξαν την αξία τους απέναντι στα αμερικανικά μαχητικά F/A-18E/F των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην Μεσόγειο και οι Κινέζοι βιάζονται να το εντάξουν στην δύναμη τους, έστω και στην υποβαθμισμένη έκδοση “BM” που θα τους το παραδώσει η Ρωσία, αφού το μαχητικό δεν παραδίδεται με το 100% των ηλεκτρονικών του δυνατοτήτων.
Ο πυρήνας της παγκόσμιας συμμαχίας που θέλει να φτιάξει ο Β.Πούτιν θα αποτελείται απο τις χώρες που αποτελούν ήδη την CSTO ( Collective Security Treaty Organization), που είναι οι εξής:
Armenia (1994)
Belarus (1994)
Kazakhstan (1994)
Kyrgyzstan (1994)
Russia (1994)
Tajikistan (1994)
Στην αρχή συμμετείχαν και οι Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν αλλά επέλεξαν να μην ανανεώσουν την παραμονή τους.
Εάν υπάρξει ανταπόκριση από την Κίνα θα δημιουργηθεί μια πολύ μεγαύτερη συμμαχία από το πάλαι ποτέ «Σύμφωνο της Βαρσοβίας» που θα μπορεί να επεκταθεί σε 4 ηπείρους με χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Βολιβία, ο Ισημερινός, η Ινδία, το Ιράν, η Αλγερία, η Αίγυπτος κ.λ.π.