Το  υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας  παρουσίασε  ένα νέο σχέδιο  «ενεργής αποτροπής», το οποίο  θα επιτρέπει  στις νοτιοκορεατικές δυνάμεις  να «χτυπήσουν  πρώτες» επιφέροντας άμεσα προληπτικά χτυπήματα εναντίον της  Β.Κορέας  εφόσον  υπάρχουν σαφείς ενδείξεις επικείμενης πυρηνικής ή πυραυλικής επίθεσης αναφέρει το πρακτορείο  Yonhap news τη Δευτέρα.

Το  νέο σχέδιο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Άμυνας Kim Kwan-jin κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς την Πρόεδρο Geun Hye εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Ο υπουργός Άμυνας της Ν.Κορέας  είπε ότι ο Στρατός  «θα δημιουργήσει  ένα νέο  σύστημα αεράμυνας  για  την επίτευξη «προληπτικού χτυπήματος» με σκοπό την  ταχύτατη εξουδετέρωση  των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας, βελτιώνοντας παράλληλα   σημαντικά την επιτήρηση της χώρας και την ικανότητα αναγνώρισης του κινδύνου».

Το υπουργείο της Ν.Κορέας  έχει επίσης δώσει εντολή για την δημιουργία ενός  τέτοιου συστήματος  με σκοπό την ανίχνευση,στόχευση και τέλος την καταστροφή των πυρηνικών πυραύλων της  Βόρειας Κορέας και το οποίο είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει το  2015.

Η ένταση  μεταξύ της Δύσης και της Βόρειας Κορέας έχει φτάσει σε  πολύ υψηλό επίπεδο  με την Πιονγκγιάνγκ να απειλεί να «εξαπολύσει πόλεμο» ως απάντηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων  ΗΠΑ και της Νότιας κατά μήκος των συνόρων των 2 χωρών.

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα της  “θα λάβει αποφασιστικά μέτρα σε περίπτωση οποιασδήποτε πρόκλησης από  μέρους της  Βόρεια, ανεξάρτητα από τις πολιτικές συνέπειες.”

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ