Στα ΗΑΕ και στο Ομάν στρέφει την προσοχή της η τουρκική πολεμική βιομηχανία
Στα ΗΑΕ και στο Ομάν στρέφει την προσοχή της η τουρκική υπηρεσία SSM για την υπογραφή νέων συμβολαίων για την τουρκική πολεμική βιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα στα ΗΑΕ η Τουρκία φιλοδοξεί να πωλήσει εκτός από πυρομαχικά και ταχύπλοα περιπολικά σκάφη τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα της εταιρείας FNSS. Η συγκεκριμένη εταιρεία επιδιώκει την συνεργασία με την τοπική εταιρεία Al Jabir για την συμπαραγωγή των οχημάτων που η τουρκική εταιρεία διαθέτει. Από την άλλη πλευρά το Ομάν ενδιαφέρεται για ταχύπλοα σκάφη όπως αυτά που αγόρασαν τα ΗΑΕ, ρουκέτες, πυρομαχικά, πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα. Η τουρκική ομάδα στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Άμυνας Kemal Yardmc επισκέφτηκε τις δύο χώρες και συζήτησε όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας στον τομέα των στρατιωτικών προμηθειών και συνεργασιών. Σημειώνεται ότι το 2003 οι εξαγωγές στρατιωτικού υλικού τουρκικής κατασκευής ήταν 250 εκατ. δολάρια ενώ το 2010 έφτασαν το 1 δισ. δολάρια. Αξιοποιώντας τον παράγοντα της κοινής θρησκείας οι Τούρκοι προσπαθούν να διεισδύσουν και να εδραιωθούν στις αγορές των μουσουλμανικών χωρών. Σύμφωνα με τον απολογισμό της SSM από τους 10 μεγαλύτερους πελάτες της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας οι 8 είναι μουσουλμανικές χώρες και πιο συγκεκριμένα η Σ. Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το Πακιστάν και ο Λίβανος. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Στα ΗΑΕ και στο Ομάν στρέφει την προσοχή της η τουρκική υπηρεσία SSM για την υπογραφή νέων συμβολαίων για την τουρκική πολεμική βιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα στα ΗΑΕ η Τουρκία φιλοδοξεί να πωλήσει εκτός από πυρομαχικά και ταχύπλοα περιπολικά σκάφη τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα της εταιρείας FNSS.
Η συγκεκριμένη εταιρεία επιδιώκει την συνεργασία με την τοπική εταιρεία Al Jabir για την συμπαραγωγή των
οχημάτων που η τουρκική εταιρεία διαθέτει. Από την άλλη πλευρά το Ομάν ενδιαφέρεται για ταχύπλοα σκάφη όπως αυτά που αγόρασαν τα ΗΑΕ, ρουκέτες, πυρομαχικά, πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα.
Η τουρκική ομάδα στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Άμυνας Kemal Yardmc επισκέφτηκε τις δύο χώρες και συζήτησε όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας στον τομέα των στρατιωτικών προμηθειών και συνεργασιών. Σημειώνεται ότι το 2003 οι εξαγωγές στρατιωτικού υλικού τουρκικής κατασκευής ήταν 250 εκατ. δολάρια ενώ το 2010 έφτασαν το 1 δισ. δολάρια.
Αξιοποιώντας τον παράγοντα της κοινής θρησκείας οι Τούρκοι προσπαθούν να διεισδύσουν και να εδραιωθούν στις αγορές των μουσουλμανικών χωρών. Σύμφωνα με τον απολογισμό της SSM από τους 10 μεγαλύτερους πελάτες της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας οι 8 είναι μουσουλμανικές χώρες και πιο συγκεκριμένα η Σ. Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το
Πακιστάν και ο Λίβανος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr