Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ουάσινγκτον δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην προχωρήσει στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν»
Την πρόθεσή του να στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ μέσω της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι η Ουάσινγκτον «δεν έχει καμία δικαιολογία» για να μην προχωρήσει στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας από την Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με στοιχεία τους αμερικανούς αξιωματούχους ζητώντας την έκδωση του Γκιουλέν, του ανθρώπου που θεωρείται από τις τουρκικές αρχές ως ο ιθύνων νους του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κα ο οποίος μένει στις ΗΠΑ.
Όπως είπε ο Ερντογάν, Τουρκία και ΗΠΑ είναι στρατηγικοί σύμμαχοι και η τυχόν μη έκδοση του Γκιουλέν δεν θα ωφελήσει την Ουάσινγκτον.