Ακόμη ψάχνουν στην Τουρκία στρατηγούς, ναυάρχους και πτεράρχους που λιποτάκτησαν μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου
Ακόμη ψάχνουν στην Τουρκία να βρούν τους στρατηγούς, τους ναυάρχους και τους αξιωματικούς γενικά που έχουν λιποτακτήσει μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην 15η Ιουλίου, η Γενική Εισαγγελία στην Άγκυρα διέταξε έρευνα και μέρος αυτής που ανακοινώθηκε αναφέρει ότι από τον τουρκικό στρατό έχουν λιποτακτήσει και καταζητούνται 154 ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί που εμπλέκονται στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (γνωστή ως FETÖ- Φετουλάχ Οργάνωση).
Πρόκειται για 3 στρατηγούς από τη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων στην Άγκυρα, 100 αξιωματικούς, 12 υπαξιωματικούς. Από το Ναυτικό 3 ναύαρχοι, 18 αξιωματικοί και 9 δόκιμοι. Από την Πολεμική Αεροπορία, 1 πτέραρχος, 4 υποπτέραρχοι και 4 αξιωματικοί. Για όλους αυτούς έχουν ενημερωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας με σχετικές φωτογραφίες και καταζητούνται από το τουρκικό καθεστώς.
Το πρακτορείο Doğan σημειώνει ότι η έρευνα συνεχίζεται από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας και αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα στρατιωτικών κατά των οποίων έχει κινηθεί διαδικασία δίωξης.