Διογκώνεται η τουρκική απειλή των UAV: Η TUSAS ανακοίνωσε την κατασκευή υπερηχητικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους!
![Διογκώνεται η τουρκική απειλή των UAV: Η TUSAS ανακοίνωσε την κατασκευή υπερηχητικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους!](https://www.defencenet.gr/wp-content/uploads/2019/05/05/iran-saeqeh-drone.jpg)
Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές επιδιώξεις στην αμυντική βιομηχανία. Ο γενικός διευθυντής της TUSAS Temel Kotil, δήλωσε από την έκθεση αμυντικού υλικού IDEF 2019 ότι η εταιρεία πρόκειται σύντομα να κατασκευάσει ένα υπερηχητικό UCAV αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών σε προγράμματα υφιστάμενων UAV.
«Θα δημιουργήσουμε το ταχύτερο UAV στον κόσμο», δήλωσε ο Kotil εμφανιζόμενος ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των προγραμμάτων αυτών.
«Την περίοδο αυτή εργαζόμαστε στο UAV Aksungur, το οποίο ευελπιστούμε να παραδώσουμε στις ένοπλες δυνάμεις πριν το τέλος του έτους. Αμέσως μετά θα έρθει η υπερηχητική του έκδοση το Goksungur . Θα είναι το ταχύτερο UAV στον κόσμο», δήλωσε εμφατικά.
Το Karayel: Ακόμη ένα τουρκικό UAV το οποίο παραδίδεται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις