Μονάδα υποκλοπών της ΜΙΤ απέναντι από τη Χίο
ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, αφού παρέλαβε όλες τις αρμοδιότητες στον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και των υποκλοπών από τις ένοπλες δυνάμεις στα «χέρια» της, προχώρησε με ταχύτατα βήματα στην αναδιοργάνωση της δομής της και φυσικά από το «κάδρο» δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα.
Όπως αναφέρει άρθρο τουρκικού ιστοχώρου, μετά την πλήρη ενσωμάτωση του «Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (Τ/ΓΕΕΔ), η ΜΙΤ «ίδρυσε» μια νέα Διεύθυνση «Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Πληροφόρησης» (ΕΤΙ: Elektronik ve Teknik İstihbarat).
H Βάση της πρώην «Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του Τ/ΓΕΕΔ, σε λόφο στην περιοχή του Çeşme/Ovacık (απέναντι από τη Χίο) μετατράπηκε σε βάση (Ηλεκτρονικής και Τεχνικής Πληροφόρησης). Επανδρώθηκε από προσωπικό της ΜΙΤ και φυλάσσεται από άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων (Βοrdo Bereli), όπως ακριβώς και στο αντίστοιχο κέντρο στο Gölbaşı της Άγκυρας.
Σταθμός υποκλοπών της ΜΙΤ απέναντι από τη Χίο
Η πρώην «Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Συστημάτων» του Τ/ΓΕΕΔ διέθετε συνολικά 13 βάσεις του είδους που αποτελούσαν το «βαθύ αυτί» ή αλλιώς το «Τουρκικό Echelon» (το γνωστό αγγλοσαξονικό παγκόσμιο δίκτυο)όπως ονομάζεται. Από τις βάσεις αυτές οι τουρκικές αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να υποκλέπτουν σήματα και επικοινωνίες ακόμα και από τα Βαλκάνια και τον Καύκασο.
Τα μηχανήματα που διαθέτουν οι Τούρκοι στις βάσεις αυτές, παρέχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Στη βάση στο Τσεσμέ, υποστηρίζεται ότι η ΜΙΤ με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει μπορεί να προβαίνει στην ακρόαση των ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιούνται από τα υποβρύχια…
Επιπλέον, στις βάσεις αυτές έχουν τοποθετηθεί γλωσσομαθείς της ελληνικής, της ιταλικής, της κυπριακής και της αγγλικής γλώσσας. Οι αξιωματούχοι της ΜΙΤ φρόντισαν ώστε οι «βάσεις» αυτές πλέον να μη θυμίζουν σε τίποτα στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς οτιδήποτε έδιδε «στρατιωτικό ύφος» έχει οριστικά απομακρυνθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr