Εδώ και 20 ημέρες 13 Έλληνες οδηγοί φορτηγών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα τουρκο-ιρακινά σύνορα. Η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα ναυλώσει αεροσκάφος για να γίνει ο επαναπατρισμός τους. 

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή η ναύλωση αεροσκάφους γίνεται για κοινωνικούς λόγους και «συγκεκριμένα τον επαναπατρισμό δεκατριών (13) εγκλωβισμένων Ελλήνων μεταφορέων που βρίσκονται στο συνοριακό σημείο διέλευσης Ibrahim Hallil(Ιράκ)-Habur (Τουρκία), λόγω της απαγόρευσης διέλευσης του συνοριακού αυτού σημείου από τις Τουρκικές Αρχές».

Οι Ελληνες οδηγοί από τις 29 Φεβρουαρίου έχουν μπλοκαριστεί στη συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Ιράκ από την πλευρά του Ιράκ αφού οι τουρκικές αρχές τους απαγορεύουν την είσοδο της γείτονα χώρας με την επίσημη δικαιολογία της εφαρμογής μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Παρά το γεγονός ότι οι οδηγοί αποδέχτηκαν να υποβληθούν σε κάθε κλινικό έλεγχο για να πιστοποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους ώστε να διασχίσουν την Τουρκία και να φτάσουν στην πατρίδα μας κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό, τη στιγμή που, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, τα υπόλοιπα φορτηγά περνούσαν τα σύνορα κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, η ταλαιπωρία των Ελλήνων οδηγών από τις τουρκικές τελωνειακές αρχές εξελίσσεται όλο αυτό το διάστημα που η Άγκυρα υλοποιούσε το σχέδιο προώθησης δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ