Ουκρανία και Τουρκία θα δημιουργήσουν ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου και θα υπογράψουν συνολικά δώδεκα στρατηγικές συμφωνίες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας τη στιγμή που η Αθήνα στηρίζει το Κίεβο έναντι της Μόσχας και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας υποστήριξε τις ουκρανικές θέσεις κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Εν ολίγοις η Άγκυρα θα αποκτήσει την τεχνογνωσία που έχει ανάγκη σε καίρια οπλικά συστήματα όπως σε ελικόπτερα και drones και θα την χρησιμοποιήσει εναντίον μας.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιγκάλ δήλωσε ότι 12 νέες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (ΣΕΕ), σχεδιάζεται να υπογραφούν μεταξύ της χώρας του και της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Σμιγκάλ είπε ότι, εκτός από τη ΣΕΕ με την Τουρκία, υποβλήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση τα σχέδια συμφωνιών συνεργασίας στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, της αεροπορίας και της διαστημικής βιομηχανίας, των πολιτικών για τη νεολαία και της επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με τον Σμιγκάλ οι συμφωνίες αυτές θα υπογραφούν με την Τουρκία, σήμερα Πέμπτη.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι ετοιμάζονται να υπογράψουν ΣΕΕ κατά την επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κίεβο.

Οι συμφωνίες αυτές θα υπογραφούν λίγο μετά την αδικαιολόγητη επίσκεψη Δένδια στην Ουκρανία με την οποία ο Έλληνας ΥΠΕΞ ταυτίστηκε με τις θέσεις των Ουκρανών έναντι της Ρωσίας.

Το «λάθος» του Νίκου Δένδια το ανέλυσε ενδελεχώς ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Save Donbass», Ανδρέας Ζαφείρης, που έχει βρεθεί στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες της ανατολικής Ουκρανίας για παροχή βοήθειας.

«Πράγματι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρέθηκε σε μια περιοχή όπου η ελληνική παρουσία είναι πολύ μεγάλη» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Λόγω Ιστορίας και γεωγραφίας, οι Έλληνες βρέθηκαν στην Ουκρανία, στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και στην Κριμαία.

«Ωστόσο δεν έχει λόγο να πάει ένας ΥΠΕΞ σε μια εμπόλεμη και στρατιωτικοποιημένη ζώνη. Δεν ήταν απαραίτητο να ταυτιστεί με τους Ουκρανούς.

Αυτό που απέφυγαν να δείξουν στην ελληνική διπλωματία είναι ότι στην Ουκρανία το ελληνικό στοιχείο καταπιέζεται. Οτιδήποτε έχει να κάνει με μη ουκρανικό στοιχείο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν αφορά μόνο τους Έλληνες ή τους Ρωσόφωνους» προσθέτει ο κ. Ζαφείρης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι ουκρανικός νόμος εξαίρεσε τους Έλληνες από τους αυτόχθονες λαούς της περιοχής, παρά τη μακραίωνη ιστορία τους στα εδάφη.

«Αντίθετα στις Λαϊκές Δημοκρατίες, οι Έλληνες απολαμβάνουν πλήρη σεβασμό στη γλώσσα τους και την πολιτιστική ταυτότητά τους, ενώ διαθέτουν περίοπτη θέση στη δημόσια ζωή, με αξιώματα και υπουργικές θέσεις. Αυτούς έπρεπε να συναντήσει ο κ. Δένδιας».

Για «ανταμοιβή» τώρα οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στους Τούρκους. Θα βάλουν ποτέ μυαλό στην Αθήνα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ