Εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διέπραξαν οι τουρκικές Αρχές κατά την προσπάθειά τους να καταστείλουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τον Ιούνιο, σημειώνει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση τονίζει ότι χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, τα οποία κόστισαν τη ζωή σε έναν διαδηλωτή, ενώ γυναίκες διαδηλώτριες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Υπογραμμίζει, δε, ότι πολλοί άνδρες και γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν άγρια, γεγονός το οποίο οδήγησε σε απώλεια μίας ζωής.

Οι διαδηλώσεις είχαν αρχίσει στα τέλη Μαΐου με αίτημα να σταματήσει η ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η σκληρή καταστολή τους δημιούργησε μεγάλη αντίδραση και συγκεντρώσεις οι οποίες διήρκεσαν εβδομάδες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ