Πακιστάν: Δεκαπέντε νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν
Μία έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκόρπισε σήμερα τον θάνατο.
Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν όταν εξεράγη το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας των πακιστανών Ταλιμπάν στο αρχηγείο αντίπαλου οπλαρχηγού, του Νάμπι Χάνφι, σύμφωνα με πακιστανό αξιωματούχο που μίλησε στο Associated Press.
Ο Χάνφι την ώρα της έκρηξης βρισκόταν σε μάχη με τους Ταλιμπάν στην περιοχή Ορακζάι, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ένοπλοι χτύπησαν πρώτα με πυροβολισμούς το αρχηγείο του κ. Χάνφι στο χωριό Μπαλαντχέλ και στη συνέχεια ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου, δήλωσε ο κ. Χαν.
Ο εκπρόσωπος των πακιστανών Ταλιμπάν, Σαχιντουλάχ Σαχίντ, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για την οργάνωση, κατηγορώντας τον κ. Χάνφι ότι έφτιαξε την ένοπλη πολιτοφυλακή του αποκλειστικά για να τους πολεμά.
«Ο μουλάς Νάμπι ήταν στόχος μας και θα παραμείνει και στο μέλλον», δήλωσε στο Associated Press
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr